Mady geraakt met haar rollator niet in de kerk van Herne

C21

Mady geraakt met haar rollator niet in de kerk van Herne

Editie_herne_mady_2__kopie_
Mady kan de kerk niet in.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_mady_3__kopie_
De zijingang ligt wat moeilijk.- Foto Marc Colpaert
 
Mady uit Herne heeft een probleem,  want op een gewone dag, raakt ze niet zomaar in de kerk van Herne. Mady is wat slecht te been en dus moet ze zich voort bewegen met een rollator. "Maar die trappen aan de kerk zijn er teveel aan, ik geraak er niet alleen op", klaagt Mady. Er is achteraan de kerk een ingang voorzien voor rolstoelpatiënten, maar deze deur is alleen te gebruiken als er een eredienst is. En dan komt er nog eens bij dat de afstand naar die deur zeker 50 meter is over kiezelsteentjes, niet de ideale ondergrond voor een rollator. 
 
 
In de Kerkstraat in Herne komen wij Mady tegen, een vriendelijke goedlachse vrouw uit Herne. Mady heeft een groot probleem, want ze kan niet meer even een bezoekje brengen aan de kerk van Herne. "Sinds enige tijd lukt het stappen niet meer zo goed en moet ik mij behelpen met een rollator om nog eens buiten te geraken", begint Mady haar triestig verhaal. Mady, maar in de gemeenteschool van Tollembeek is ze beter gekend als 'Moeke' heeft het niet gemakkelijk om te stappen, na enkele zware ingrepen. Toch blijft deze vrouw niet binnen zitten, maar gaat af en toe op stap met haar rollator. "In het centrum van Herne gaat het nog juist, want de voetpaden zijn niet zo breed. Maar het grote probleem is de kerk van Herne. Ik zou het heel fijn vinden om af en toe eens even in de kerk van Herne te kunnen binnen gaan, maar dit is zonder hulp niet mogelijk met al die trappen. Altijd een beroep doen op andere mensen of vreemde mensen aanspreken om mij te helpen is ook niet altijd simpel en als ik dan hulp zou krijgen om de kerk binnen te gaan, wat moet ik dan doen om terug naar buiten te gaan", aldus Mady.
 

Er is wel een mogelijkheid om als rolstoelgebruiker een zij ingang te gebruiken, maar die is in de week niet open als er geen misviering is, dus dat is niet dadelijk een oplossing. "Zelfs moest de zijdeur open zijn, dan is het zeker niet evident om met een rollator door de kiezelsteentjes te geraken en dit over een afstand van zeker 50 meter. Nee, het is niet simpel om in de kerk van Herne te geraken", besluit Mady. En ondertussen lopen onze kerken leeg en als er dan iemand wil ingeraken, dan lukt het niet, je zou voor minder...  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief