Nieuwe parkeerplaatsen zorgen niet echt voor meer parkeerplaatsen op het kerkhof in Vollezele

C21

Nieuwe parkeerplaatsen zorgen niet echt voor meer parkeerplaatsen op het kerkhof in Vollezele

20240522_170632__kopie_
Mooie parkeerplaatsen maar voor wie. Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden heeft de nodige werken laten uitvoeren op het nieuwe kerkhof van Vollezele met meer groen, grasdallen, het plaatje oogt goed. Maar echt veel meer parkeerplaatsen zijn er niet bijgekomen. Daarnaast liet de gemeente vorig jaar meer dan 100 grafstenen verwijderen, maar de lichamen van de mensen zitten nog steeds in de grond, degoutant gewoon, aldus de vereniging 'Red de begraafplaats' toen. De meer dan 600 mensen die de petitie toen tekenden om de grafstenen te laten staan, zullen dit niet vergeten zo werd ons deze week nog eens bevestigd. 
 
Er werden heel wat werken uitgevoerd om het kerkhof van Vollezele mooier en aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Maar is dit wel nodig vragen sommige mensen zich af. Want vorig jaar werden honderden graven weggenomen, maar de lichamen zitten nog steeds in de grond. "Het kerkhof van Vollezele lijkt vandaag meer op een soort van puzzel, her en der liggen er enkele graven, dan enkele grasvelden, dan terug een rij graven. Neen, mooi is dit niet, maar de gemeente beloofde al een tijdje beterschap, het zal een heel mooi kerkhof worden zo vertelden ze. Lees: een kerkhof met zoweinig mogelijk graven en liefst met zo weinig mogelijk onderhoud!. En natuurlijk extra plaats voor nog tal van kelders, want dan rinkelt de kassa. Maar daarnaast is het een pure schande dat tal van grafzerken moesten verdwijnen, er was nochtans plaats genoeg. Ook de vereniging 'Red de begraafplaats Vollezele' deed haar best en verzamelde meer dan 600 handtekeningen om de graven te behouden, maar de politiekers bleven gewoon hun ding doen, toen en ook nu luisterden ze niet naar de gewone mensen. De graven zouden en moesten verdwijnen, aldus vele inwoners van Vollezele.
 
De gemeente Galmaarden had dus plannen om de begraafplaats een nieuw elan te geven naar de toekomst toe. Die zijn momenteel al gedeeltelijk uitgevoerd, zoals het plaatsen van nieuwe parkeerplaatsen, wat meer groen en wat grasdallen om het plaatje te laten kloppen. Maar zo merken de inwoners van Vollezele op, door de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen is er niet dadelijk meer plaats op het kerkhof, om uw wagen er kwijt te geraken. Het klopt dat er tevens een nieuwe ontmoetingsplaats zal gemaakt worden, het ziet er allemaal goed uit, maar meer dan 100 mensen moeten niet meer naar het kerkhof komen, want de grafsteen van hun geliefde is verdwenen. Nochtans was er meer dan genoeg plaats op het kerkhof, wie de graven van zijn gemeente wegneemt , neemt een deel van zijn geschiedenis weg. En dit is nooit meer te herstellen. Eindbalans er liggen nu mooie parkeerplaatsen, maar spijtig genoeg zijn er heel veel graven verdwenen.  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 20 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief