GALMAARDEN - Wagens op het voetpad zorgen voor problemen

C21

GALMAARDEN - Wagens op het voetpad zorgen voor problemen

Colpaert_galmaarden_mignon_1
Isabelle, Jana en Matthias op de plaats van het onheil. - Foto Marc Colpaert
 

Isabelle Mignon moet, met haar zwaar gehandicapte zoon Matthias, enkele keren per week het voetpad langs de Nieuwstraat in Galmaarden gebruiken. Door geparkeerde wagens moet ze steeds op de rijbaan rijden, wat zeer gevaarlijk. Wanneer ze aan de bestuurders vragen om hun wagens te verplaatsen, lachen ze haar gewoon uit. Enkele paaltjes plaatsen zou dit probleem gewoon oplossen.

 

Isabelle Mignon pendelt regelmatig tussen haar zaak in de Nieuwstraat naar haar thuisadres even verderop in de Tollembeekstraat in Galmaarden. Soms moet ze haar zwaar gehandicapte zoon Matthias mee naar huis nemen en dan beginnen de problemen. “ Wanneer wij ter hoogte komen van de frituur van Marina staat er wel altijd iemand op het voetpad geparkeerd”, aldus Isabelle Mignon. “ Soms wachten wij een tijdje maar als het te lang duurt dan zit er niets anders op dan van het hoge voetpad op de straat rijden om er na enkele meters opnieuw op te rijden. Het probleem is dat even verderop er een scherpe bocht is en het soms levensgevaarlijk is om even op de straat te rijden. Daarbij een rolstoel met Matthias erin is niet zomaar iets, dat men gemakkelijk van de hoge stoep op straat rijdt en terug op het voetpad”, verduidelijkte Isabelle.

Het ergste vindt ze dan nog dat wanneer er weer eens iemand op het voetpad geparkeerd staat en ze vraagt aan de persoon om zijn wagen te verplaatsen, ze gewoon uitgelachen wordt. “ Toen ik onlangs nog maar eens niet door kon, liep ik de frituur binnen en vroeg van wie de geparkeerde wagen was. Toen ik vroeg om deze te verplaatsen of dat ik er anders zou kunnen tegen rijden, werd mij laconiek geantwoord, doe maar het is toch een leasewagen en mijn baas betaald wel”!

Isabelle vroeg al twee keer of de gemeente geen paaltjes zou kunnen zetten om het voetpad te vrijwaren, maar kreeg steeds als antwoord dat het hier om een Gewestweg(N272) ging en dat de gemeente niet bevoegd was om hieraan iets te veranderen. Nochtans enkele paaltjes – zoals er een tiental geplaatst werden even verderop in de Tollembeekstraat op dezelfde Gewestweg – zou dit probleem gewoon oplossen. “ Vooral in de winterperiode is dit probleem nog veel erger, in de zomer dan wachten wij soms even tot wanneer de bestuurder weg is, in de winter is het nog veel moeilijker om van en terug op het voetpad te rijden. Wij werpen zeker geen steen naar de uitbater van de frituur, want Marina vraagt steeds aan haar klanten om zeker niet op het voetpad te parkeren, maar spijtig genoeg zijn de meeste mensen zo met hun eigen bezig dat ze naar niemand anders omkijken. Moesten ze het kunnen, sommige zouden zelfs met hun wagen de frituur binnenrijden”, aldus een boze Isabelle Mignon.

Ze zou dan ook graag willen dat er nu eindelijk eens paaltjes gaan geplaatst worden, zodat langs de kant van de frituur in de Nieuwstraat er niet meer kan geparkeerd worden. Langs de andere kant van de straat is er ruimte genoeg om te parkeren!

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief