Lokaal bestuur Galmaarden lanceert deelwagen voor inwoners

C21

Lokaal bestuur Galmaarden lanceert deelwagen voor inwoners

Editie_galmaaarden_wagen_3__kopie_
Voorstelling nieuwe deelwagen.- Foto Marc Colpaert
 
Eind 2022 kocht het lokaal bestuur Galmaarden een elektrische deelauto voor het gemeentepersoneel en voor haar inwoners. Een online reservatiesysteem zorgt voor een vlotte regeling. Na een proefperiode met het gemeentepersoneel voor dienstverplaatsingen, wordt het reservatiesysteem nu ook opengezet voor de inwoners.
 
 
 
“We willen onze inwoners leren om zich op goedkopere en groenere manieren te verplaatsen. De nieuwe elektrische deelwagen speelt hierin een belangrijke rol, want één deelwagen kan 10 andere wagens vervangen.” vertelt burgemeester Ludo Persoons. 
Een deelwagen reserveer je wanneer je hem nodig hebt. Je betaalt enkel voor de tijdsduur en het aantal gereden kilometers. Je hoeft je dus niet bezig te houden met onderhoud, verzekering en brandstof. Ook heb je niet langer een parkeerplaats voor je deur nodig.
Het lokaal bestuur Galmaarden sloot hiervoor een overeenkomst af met autodeelplatform ‘Mobilize Share’. Dankzij dit autodeelplatform kan je 24 uur op 24, 7 dagen op 7 een wagen eenvoudigweg reserveren via een applicatie. Nadien breng je de wagen terug naar de plaats van vertrek.
Op de gemeentelijke website (https://www.galmaarden.be/autodelen) vinden de inwoners alvast een handleiding terug. Na de zomervakantie organiseert het bestuur samen met Mobilize Share (vroeger Share4Mobility genaamd) een infoavond voor haar inwoners.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief