Daniel Fonteyne uit Tollembeek trekt de Vlaams Belang-lijst in Pajottegem

C21

Daniel Fonteyne uit Tollembeek trekt de Vlaams Belang-lijst in Pajottegem

Colpaert_galmaarden_kopfoto_daniel_fonteyne_1__kopie_
Foto Marc Colpaert

 Huidig gemeenteraadslid in Galmaarden en leerkracht Daniel Fonteyne trekt de Vlaams Belang-lijst in de nieuwe fusiegemeente Pajottegem. Naast de bescherming van het Vlaams en landelijk karakter plaatst Fonteyne ook verkeersveiligheid bovenaan de politieke agenda.  

 
Fonteyne is leerkracht economie in het Gemeenschapsonderwijs in Lennik en ervaart naar eigen zeggen dagelijks de gevolgen van de oprukkende immigratie richting het Pajottenland. “De toenemende ontnederlandsing doet het onderwijsniveau kelderen. Bij ongewijzigd beleid worden wij hoe langer hoe meer een verlengstuk van de hoofdstad. Ik weiger om dat werkloos te ondergaan”, aldus Fonteyne.  
 
De ambities van de partij liggen hoog. Bij de laatste parlementsverkiezingen werd de partij de op één na grootste in de drie gemeenten van Pajottegem. “Indien de kiezer ons het vertrouwen geeft, zullen wij onze verantwoordelijkheid nemen”. Fonteyne verwijst daarbij naar het nieuwe decreet Lokaal Bestuur, waarbij de grootste partij het initiatiefrecht krijgt om een coalitie te smeden.    
 
Fonteyne legt een aantal concrete actiepunten op tafel voor de Pajotse gemeente. Zo wil hij werk maken van een circulatieplan dat het zwaar vervoer uit de centra houdt. “Ook de aanpak van zwerfvuil moet kordater met hogere boetes en strengere handhaving”, klinkt het. Ook voor de jeugd moet er een extra inspanning worden geleverd. Zo wil Fonteyne een nieuw jeugdhuis realiseren, om te voorkomen dat jongeren naar de stad moeten om te feesten.
 
Hoewel de lijstvorming al ver gevorderd is, zijn er nog enkele plaatsen vrij op de kandidatenlijst. “Iedereen die wil bouwen aan een Vlaams, leefbaar en veilig Pajottegem is welkom”. Kandidaten kunnen zich aandienen via daniel.fonteyne@skynet.be  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief