GALMAARDEN - De Roskam opent zijn deuren

C21

GALMAARDEN - De Roskam opent zijn deuren

Editiepajot_galmaarden_guido_1
Guido voor zijn café. Foto Marc Colpaert
 

Guido Debleser en zijn vrouw Paula Vandersmissen openden zopas  na 28 jaar opnieuw de deuren van café De Roskam in het Sint-Paulus gehucht in Galmaarden. Deze vroegere Pauwel ging dit jaar met pensioen, maar wil daarnaast toch nog iets om handen hebben in Galmaarden. In zijn zaak mogen de klanten gratis bellen, faxen en op internet surfen tijdens de openingsuren.

In 1981 sloot het toenmalig café De Roskam zijn deuren in de Geraardsbergsestraat 55 in Galmaarden. “ Ik kocht de zaak in de beginjaren ’90, maar had op dat moment ook nog een café op de Bosberg in Galmaarden.” Deze zaak werd twee maanden geleden afgebroken en er komt een totaal nieuwe zaak met aan het hoofd de dochter van Guido. Het is de bedoeling dat dit café, waar men ook zal kunnen eten, zijn deuren opent begin april 2010, juist op tijd voor de vele bezoekers die naar de Ronde van Vlaanderen komen kijken, te ontvangen.
“ Tijdens het feest van Sint-Paulus van de laatste jaren opende ik café De Roskam voor enkele dagen, maar meer was dat niet. Nu ik op pensioen ben, ik en mijn vrouw zijn beiden 60 jaar geworden, we zijn veertig jaar getrouwd en het was veertig jaar geleden dat ik als trotse Pauwel door de straten van Galmaarden reed, was het tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelde Guido. Deze komt er met de definitieve opening van De Roskam. Deze zaak zal elke dag open zijn en hopelijk zorgt dit voor nog meer  leven in Galmaarden. “ Ik bied mijn klanten ook een speciale service aan. Zo ben ik geabonneerd op Belgacom TV, waarover niet elke zaak kan beschikken in onze streek. Dus kunnen de mensen bij mij terecht om op een groot scherm de belangrijkste voetbalmatchen te komen bekijken. Maar dit is nog niet alles: wie vlug even wilt bellen of een fax versturen kan bij ons gratis terecht. Let wel, in de week kunnen de klanten alleen bellen naar vaste nummers, in het weekend kunnen ze naar alle telefoon en GSM nummers bellen en dit over heel België. Wie liever even op het internet surft, kan dit uiteraard ook gratis doen”, aldus Debleser. Binnenkort, vanaf de eerste zondag van december gaat de Pauwelviering in Galmaarden opnieuw van start. “ Vanaf dan gaan wij – zoals ik al veertig jaar doe – dit feest naar een nieuw hoogtepunt voor Galmaarden brengen. De kans bestaat dan ook dat ik vanaf december in mijn zaak, tal van attributen zal plaatsen die van kortbij iets te maken hebben met het hele  Pauwelgebeuren. Wat dit juist zal zijn staat vandaag nog niet vast, maar kom gerust eens binnen een kijkje nemen, iedereen is welkom.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief