GALMAARDEN - Geen bus voor pendelaars

C21

GALMAARDEN - Geen bus voor pendelaars

Editiepajot_tollembeek_bus_fotom
Geen bus voor de pendelaars. - Foto Marc Colpaert
 

Volgens De Lijn is het momenteel niet mogelijk om een nieuwe busdienst te voorzien voor de pendelaars ter hoogte van het NMBS station in Tollembeek. De gemeente Galmaarden vraagt dit al enige tijd aan De Lijn, steeds zonder succes. Nu er tijdens het weekend werken worden uitgevoerd aan de sporen tussen Edingen en Geraardsbergen, rijden er geen treinen en worden er vangbussen voorzien. Prompt stuurde de gemeente een brief of er in de toekomst ook bussen het station van Tollembeek kunnen bedienen. Niet mogelijk wegens niet voldoende financiële middelen, aldus De Lijn.

Van 26 september tot 22 november rijden er tijdens het weekend geen treinen op de Lijn 123 Edingen-Geraardsbergen. Dit najaar startte de NMBS met herstellingswerken aan de sporen en de overwegen. “Daarom is het nodig dat wij gedurende enkele weekends alle treinverkeer afschaffen. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de reizigers die in het weekend de trein nemen in Herne, Tollembeek, Galmaarden en Viane-Moerbeke, maar wij zullen vervangbussen voorzien”, vertelde Bram De Saedeleer van Infrabel.
 
Voor de gemeente Galmaarden was dit voldoende om opnieuw een brief te sturen naar De Lijn, met de vraag om een extra busdienst te voorzien aan het station van Tollembeek. “ Wij vragen al geruime tijd om een busdienst van De Lijn af te stemmen op onze pendelaars die in Tollembeek de trein nemen”, aldus burgemeester Pierre Deneyer(CD&V).” Wij kregen steeds een antwoord dat dit niet haalbaar was wegens te weinig plaats aan het station van Tollembeek. Wij stelden dan voor om een bus te laten stoppen ter hoogte van de Statiestraat met de Muylebeekstraat, maar ook dit voorstel werd afgekeurd. En plots kan het wel als er geen treinen rijden tijdens het weekend. Wij hebben dan ook dadelijk een brief gestuurd om opnieuw de aandacht te vestigen om een busdienst te voorzien”, vertelde de burgemeester.
 
“ Het is juist dat er momenteel de nodige vervangbussen rijden ter hoogte van het station van Tollembeek, zo bevestigde ons Karen Vandenplas van De Lijn. “ Wat de vraag van de gemeente Galmaarden betreft: wij hebben momenteel niet voldoende middelen om een nieuwe busdienst te voorzien die het station van Tollembeek aandoet. Wij hebben gewoon niet voldoende financiële middelen en beschikken niet over voldoende bussen om dit uit te voeren. De vervangbussen die momenteel tijdens het weekend de treinen vervangen zijn op kosten van de NMBS dus dit kan wel natuurlijk. Of er op korte termijn een nieuwe busdienst komt ter hoogte van het station van Tollembeek, kunnen wij nog niet vertellen. Wij nemen het voorstel in ieder geval mee om dit eventueel in de toekomst te voorzien”, aldus nog Karen Vandenplas.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief