GALMAARDEN - Tafeltennisclub zoekt nieuwe locatie

C21

GALMAARDEN - Tafeltennisclub zoekt nieuwe locatie

Colpaert_galmaarden_de_ligne_trb_zaal_1
Georges De Ligne en enkele jeugdspelers. - Foto Marc Colpaert
 

De tafeltennisclub Galmaarden is dringend op zoek naar een nieuwe locatie, wegens de voorziene afbraak van de TRB-zaal in Galmaarden. Op de plaats van de huidige zaal komt er een nieuw gebouw, dat zal gebruikt worden als politiegebouw en OCMW gebouw. De gemeente startte ondertussen een zoektocht om de verenigingen - die nu gebruik maken van deze zaal - een nieuw onderkomen te bezorgen. Voor de tafeltennisclub Galmaarden is er echter een zeer groot probleem.   

De gemeente Galmaarden was al een tijdje op zoek om een nieuw gebouw voor de OCMW diensten in onder te brengen. Er werd beslist om de TRB-zaal naast het gemeentehuis van Galmaarden, in de loop van 2010 volledig af te breken en hier een nieuw gebouw te plaatsen. “ De muren van de TRB-zaal zijn in geen goede staat meer, tevens lekt het dak en zijn er nog tal van andere grote kosten aan dit gebouw, dat toch al enkele jaren oud is. Dus hebben wij beslist om na te gaan, of we op deze locatie een volledig nieuw gebouw met twee verdiepingen zouden kunnen plaatsen”, verduidelijkte OCMW-voorzitter Marc Deteye(CD&V). In dit gebouw zal er plaats zijn voor de OCMW diensten en de politie.”
 
Nieuwe locatie  
Het grote probleem dat zich momenteel stelt is, wat moet er gebeuren met de verenigingen die vandaag gebruik maken van de TRB-zaal, zoals de ping-pong club. “ In overleg met de gemeente werd ondertussen gezocht naar een nieuwe locatie, maar dit was niet zo simpel.” De ping-pong club heeft al jaren haar vaste stek in deze zaal en moet de komende maanden verhuizen, maar waar moeten we naartoe”, vraagt ere-voorzitter Georges De Ligne zich af. “ Het afbreken van de TRB-zaal zou een ware ramp kunnen betekenen voor onze ping-pong club die er al 35 jaar haar vaste stek heeft. Misschien moeten wij zelfs onze club opdoeken! De gemeente heeft ons op de hoogte gebracht dat we deze competitie, die eindigt in april, nog mogen gebruik maken van de zaal, maar dan? Dit is voor ons een zeer zware klap, wij zijn een club met een tachtigtal leden, wij spelen zelfs in de nationale competitie en hebben dan ook veel ruimte en vooral ook aparte kleedkamers en douches nodig, om nog verder competitie te mogen spelen. Wij hebben enorm veel jeugdspelers die wij nu noodgedwongen moeten doorsturen naar andere clubs! ", zei Georges De Ligne. De gemeente Galmaarden zoekt ondertussen naar een oplossing. “ Wij kennen het probleem van deze club en willen dan ook een oplossing vinden”, verklaarde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “Dit is echter niet zo simpel, zeker omdat deze club veel ruimte nodig heeft om de spelen. Momenteel is er in de hele gemeente geen enkele openbare ruimte groot genoeg om deze vereniging haar wedstrijden in te laten spelen. Maar wij blijven zoeken naar een oplossing.”
 
“ Als de gemeente geen oplossing vindt voor ons probleem, dan hebben wij nog een sterke troef achter de hand “, vertelde De Ligne. “ Wij zijn namelijk in het bezit van een huurcontract, dat verder loopt dan 2010, dus juridisch gesproken kunnen ze ons er niet uitzetten. Maar hopelijk komt het zo ver niet. Alles wat we willen is verder spelen met onze 11 ploegen”, aldus nog de ere-voorzitter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief