GALMAARDEN - Nominaties Bronzen Urbanus

C21

GALMAARDEN - Nominaties Bronzen Urbanus

2007-12-23_galmaarden_dehoop_1
Fanfare De Hoop is één van de genomineerden. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas maakte de cultuurraad van Galmaarden de drie genomineerden voor de Bronzen Urbanus bekend.
De eerste genomineerde is Josée Defrère uit Galmaarden. Zij zet zich al jaren in als vrijwilligster voor de plaatselijke bibliotheek, meer bepaald als ‘voorleesmoeder’ en als medebezielster van de jeugdboekenweek en de gedichtendag. Josée werd dit jaar ook voorgedragen als kandidaat voor de Pluim’, een onderscheiding van de Koning Boudewijnstichting en de regionale televisiezenders voor mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen.

Luc Ooghe uit Galmaarden is leerkracht algemene muziekcultuur en vaste organist van de Sint-Bartolomeuskerk in Geraardsbergen en is de tweede genomineerde. Dit jaar kwam hij op overtuigde wijze naar buiten met het ensemble ‘Quadrifonia’ dat op verschillende doedelzaktypes een verrassend programma met renaissancemuziek en moderne meerstemmige doedelzakmuziek brengt.

De derde nominatie was voor de ‘Koninklijke fanfare De Hoop’ uit Vollezele. Deze vereniging bestaat al meer dan 130 jaar en is al jaren een vaste waarde in Vollezele. Ludovic Thollebeek is al 45 jaar voorzitter van deze fanfare.

Nieuw dit jaar is dat de stemming voor de Bronzen Urbanus pas de avond zelf  - op zaterdag 30 januari 2010 - zal gebeuren, door de aanwezige leden van de cultuurraad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief