GALMAARDEN – Brand bij schepen Cardoen, hond nipt gered

C21

GALMAARDEN – Brand bij schepen Cardoen, hond nipt gered

Editiepajot_galmaarden_brand_01_tom_vierendeels
De hond werd met succes gereanimeerd - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_galmaarden_brand_02_tom_vierendeels
Editiepajot_galmaarden_brand_03_tom_vierendeels
Editiepajot_galmaarden_brand_04_tom_vierendeels
 

Maandagavond omstreeks 20u20 werd de Ninoofse brandweer opgeroepen voor een woningbrand in de woning met huisnummer 93 langs de Ninoofsesteenweg. Dit is de woonst van schepen van Galmaarden Paul Cardoen. Naast zijn politiek ambt beoefent hij ook het beroep van kinesitherapeut. Hij had net gedaan met werken in zijn praktijk, achteraan in de woning, toen hij de brandhaard opmerkte aan de schouw. Hij verwittigde meteen de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stond de benedenverdieping vol met rook. Deze was afkomstig van een houten balk aan de schoorsteenmantel. Oorzaak zou oververhitting zijn. De balk werd geblust en verwijderd uit de woning. De materiële schade is miniem, doch is er grote rookschade in de keuken. De brandweer ventileerde de woning met een overdrukventilator.

“Ik had net gedaan met werken in mijn praktijk achteraan,” verteld een emotionele schepen ons. “Ik merkte toen de brandhaard op en heb meteen de hulpdiensten gebeld.” De hond van de schepen die in de keuken verbleef, had rookintoxicatie. “Ik heb hem meteen gereanimeerd en hij is er door gekomen. Daarna is iemand met hem naar de dierenarts gereden en hij stelt het een heel stuk beter nu. Ik ben blij dat hij gered is.”

Brandweer Edingen kwam als Snelste Adequate Hulp ter plaatse maar arriveerde gelijktijdig met brandweer Ninove dat territoriaal bevoegd is. De spuitgasten van Edingen lieten de zaak dan over aan Ninove.

Burgemeester Pierre Deneyer, nog onder de indruk van de feiten die zich maandagmorgen afspeelden, kwam zijn schepen van sport, leefmilieu en cultuur een hart onder de riem steken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief