HALLE - Ballerino winnaar van Dirty Ballet Awards

C21

HALLE - Ballerino winnaar van Dirty Ballet Awards

Balletgroep_ballerino_1_gr
 
Balletgroep_ballerino_1_kl

Ballerino uit Lembeek nam deel aan de prestigieuze Dirty Ballet Awards Kids in Brussel. Deze wedstrijd, waar 10 groepen aan deelnamen, vond plaats in het Koninklijk Circus, wat voor de jonge dansertjes al een ongelooflijke ervaring was om op dit podium te kunnen staan. Het was ook om deze reden dat Ballerino voor de tweede keer deelnam.

 Vorig jaar wonnen de kinderen reeds de tweede prijs, maar toen waren de volwassenen en kinderen bij elkaar en moesten ze het opnemen tegen veel oudere dansers. Deze keer was de maximumleeftijd 14 jaar en werd het thema ‘Disney’ uitgekozen. Ballerino koos voor ‘Aladdin’ en Magali Berael choreografeerde de dans met 20 leerlingen tussen 6 en 12 jaar.
 
Het werd een mix van dansstijlen (klassiek ballet, jazz, hip hop en ragga) die de jury zeker wist te appreciëren, want ze wonnen als enige groep 3 awards: prijs van de jury en het beste optreden, beste choreografie en prijs voor de mooiste kostuums. Deze werden speciaal gemaakt voor Dirty Ballet door Denise Decoster, de moeder van de dansjuf. De dansers zorgden alvast voor tranen van emotie in de zaal en zijzelf konden hun geluk niet op. De hoofdrol van Aladdin werd gedanst door Robbe (9 jaar – Liedekerke) die sinds september bij Ballerino danst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief