HALLE - Plechtige onthulling “fruitig” schilderij

C21

HALLE - Plechtige onthulling “fruitig” schilderij

Prettigfruithalle_foto_editiepajot
 

In het kader van onze gezondheidseducatie in het Heilig Hart & College lanceerden we in februari het project “woensdag=fruitdag”. Dit houdt in dat de kinderen (minstens) op woensdag proberen om een lekker stuk fruit mee te nemen (i.p.v. een koek). 

We koppelden aan dit project ook een tekenwedstrijd. De kinderen die wilden ontwierpen een fruitige tekening met passende slogan. De leerkrachten kozen de 10 mooiste tekeningen uit. Deze 10 finalisten hun tekeningen werden (anoniem) op het infobord gehangen. De leerlingen van het leerlingenparlement brachten nadien elk hun voorkeursstem uit. Deze stemmen werden nadien door de leerkrachten geteld. (enkel de leerkrachten wisten dus wie won)
De winnende tekening werd op een groot bord overgeschilderd door de leerkrachten tijdens de paasvakantie.  De kinderen waren uiteraard erg benieuwd wie de uiteindelijke winnaar was geworden. Vrijdag 11 april 2008 was het dan zover. Het fruitige reclamebord werd officieel onthuld in aanwezigheid van al onze leerlingen. Eindelijk wisten ze wie de “winnaar” was.
Amber De Smet uit klas 3a won uiteindelijk de wedstrijd. Haar tekening hangt nu in reuzengroot formaat aan de schoolpoort te pronken, als oproep aan iedereen om gezond te snoepen. Zij kreeg als prijs bovendien een gezonde fruitmand. De overige 9 finalisten kregen als troostprijs een lekkere appeltrofee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief