HALLE - Sociale cohesie in een woonwijk bevorderen

C21

HALLE - Sociale cohesie in een woonwijk bevorderen

Halle_kattenboserf_gr
 
Halle_kattenboserf_kl

Zeven laatstejaarsstudenten Sociale Readaptatiewetenschappen aan het Hoger Instituut voor Readaptatiewetenschappen te Leuven (HIRL), hebben een project opgestart dat de sociale cohesie in een woonwijk moet bevorderen.

Zij zijn vertrokken van maatschappelijke problemen namelijk de verzuring en politieke spanningen tussen de Vlamingen en de Walen. Hierbij dachten ze onmiddellijk aan Brussel-Halle-Vilvoorde, waar de problemen het meeste heersen. Zo hebben ze contact genomen met het buurtwerk in Halle en zijn ze tot een samenwerking gekomen voor een project in de wijk ’t Windmoleken.
 
Ze willen de onderlinge contacten tussen buurtbewoners in een straat verhogen en stimuleren om zo het steeds groter wordende probleem van eenzaamheid en isolement tegen gaan.
Ze willen dit bereiken door het concept van de buurtbewoners zelf te laten komen. Dit is het belangrijkste aspect van hun project.
 
Uiteindelijk waren ze via verschillende huisbezoeken en talloze vergaderingen samen met de bewoners tot het besluit gekomen om een dessertenbuffet te organiseren. Dit alles ging gepaard gaan met een fotozoektocht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief