HALLE - Kraft Foods installeert nieuwe productielijn in Halle

C21

HALLE - Kraft Foods installeert nieuwe productielijn in Halle

Kraft_foods_halle_1_gr
 
Kraft_foods_halle_1_kl
Kraft_foods_halle_2kl
Kraft_foods_halle_2_gr
 
Kraft_foods_halle_3_kl
Kraft_foods_halle_4_kl
Kraft_foods_halle_3gr
 
Kraft_foods_halle_5_kl
Kraft_foods_halle_6_kl
 

Om een unieke productiekwaliteit te kunnen garanderen, van de gebruikte grondstoffen tot de verpakking van de afgewerkte producten, heeft de groep Kraft Foods besloten de Belgische verankering van zijn chocolade te bekrachtigen met de opening van een nieuwe productielijn in Halle. Deze nieuwe lijn vertegenwoordigt een investering van 15 miljoen dollar, en is de grootste investering in het domein van de chocolade die de groep in West-Europa gedaan heeft in de voorbije 15 jaar.

De nieuwe lijn werd officieel geopend door burgemeester Pieters, bijgestaan door Luc Blommaert en Paul Meeuwes, directeurs bij Kraft Foods.
 
De nieuwe lijn op de site in Halle, die van het begin tot het einde 160 meter lang is, heeft een productiecapaciteit van 20.000 ton chocolade per jaar. Met haar installatie stijgt de productiecapaciteit met 30%, van 60.000 tot 80.000 ton per jaar. Zij is helemaal gewijd aan de productie van ‘premium’ chocoladetabletten, vol of gevuld, al dan niet met ingrediënten, zoals de tabletten Sensations van Côte d’Or. Dit soort producten, waarvan de smaak en het profiel aan de behoeften van de consument beantwoorden, kent een sterke groei, niet alleen op de Belgische markt (+26%) maar ook op de Europese markten (+14%)
De investering van de groep bevestigt bovendien de Belgische verankering en de chocoladetraditie van België. Het productiecentrum in Halle wordt de belangrijkste draaischijf voor de productie van chocoladeproducten met hoge toegevoegde waarde. Bovendien laat de innoverende technologie toe de veiligheid en de flexibiliteit van de productie te bekrachtigen.
De nieuwe lijn zorgt er ook voor dat de CO2 uitstoot 1.140 ton minder is per jaar dan vroeger.
 
Niet meer werkgelegenheid
De in Halle ontwikkelde know-how zal worden gebruikt voor het merk Côte d’Or evenals voor andere merken van de groep (Mika, Freia, Marabou,…) die als afgewerkt product worden uitgevoerd naar andere landen in Europa en elders in de wereld (87% van de actuele totale productie in Halle is bestemd voor de Europese markt. De rest wordt verdeeld naar 37 andere landen, waaronder Japan en Australië).
De site die helemaal aan de productie van chocolade is gewijd, stelt op dit ogenblik zo een 420 mensen te werken. De nieuwe productielijn heeft niet gezorgd voor bijkomende aanwervingen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023

archief