HALLE - Halle krijgt een kern Uitstraling Permanente Vorming

C21

HALLE - Halle krijgt een kern Uitstraling Permanente Vorming

Halle krijgt een kern ‘Uitstraling Permanente Vorming (UPV)’ Het is een initiatief van de VUB. UPV is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende vormingsinstelling, gespecialiseerd in wetenschapspopularisering.

Verantwoordelijke voor Halle wordt Rik Wouters
 
UPV werkt rond wetenschapspopularisering en staat in voor de overdracht van kennis en recente ontwikkelingen, verworven volgens het beginsel van het Vrij Onderzoek. Door middel van academische expertise geeft UPV een extra dimensie aan actuele en boeiende maatschappelijke onderwerpen.
Dit betekent concreet dat specialisten tijdens voordrachten hun vakkennis in mensentaal overbrengen aan een zeer verscheiden publiek. Op een boeiende manier vertellen ze over hun onderzoek, over de resultaten van hun wetenschappelijke studie of vakgebied. Zo dichten ze de kloof tussen enerzijds de wetenschap die vaak beschouwd wordt als saai en elitair en anderzijds de samenleving en ontstaan inzichten waardoor het breder publiek beter in staat is om zich een mening te vormen over maatschappelijke, politieke en ethische vraagstukken die samenhangen met wetenschap en de uitoefening ervan. Immers, hoe meer kennis we bezitten, hoe beter we kunnen begrijpen, in vraag stellen en durven bekritiseren.
Het nationale UPV-secretariaat is in Brussel. Van daaruit worden studiedagen, wetenschappelijk geleide bezoeken, debatten en voordrachten georganiseerd. Bij de samenstelling van de activiteiten gaan de educatieve medewerkers op zoek naar boeiende onderwerpen die actueel en maatschappelijk relevant zijn. Jaarlijks komen zowat alle wetenschappen in al hun verscheidenheid aan bod: geneeskunde, geschiedenis, recht, informatie, natuurkunde, muziekwetenschappen, literatuur, kunstzinnige vorming, …
 
Deze UPV-activiteiten spitsen zich niet alleen toe op de hoofdstad. Ook in verschillende regio’s zijn er dankzij vele sympathisanten lokale UPV-kernen actief waar deze boeiende activiteiten aan bod komen.
Zowel nationaal als regionaal staat UPV dus garant voor een aangename en kwalitatieve vrijetijdsbesteding ter ontplooiing van het individu met het oog op de vorming van competente en geëmancipeerde personen met een democratische gemeenschapsvorming.
 
SPECIFIEK VOOR HALLE
 
UPV, kern Halle, wil de UPV-doelstellingen in Halle en omgeving waarmaken door bijzondere aandacht te besteden aan Halle en omgeving en/of sprekers uit Halle en omgeving aan het woord te laten. Er is voor geopteerd om het gesproken woord van de voordrachtgever centraal te stellen en wisselwerking tussen voordrachtgever en luisteraar te bevorderen door elke voordracht af te sluiten met de mogelijkheid om vragen te stellen en in discussie te gaan.
 
Meer info bij Rik Wouters, Merellaan 7 in 1500 Halle, of rik.wouters@pandora.be. Tel 0496/21.17.81.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief