HALLE - Halse badmintondames vieren titel

C21

HALLE - Halse badmintondames vieren titel

Halle_badminton_1gr
 
Halle_badminton_2_gr
 

Zaterdag eindigde het competitieseizoen voor de twee dames- en twee herenploegen van Badmintonteam Halle. Nadat de eerste damesploeg vorig jaar kampioen werden in 2de provinciale promoveerde ze naar 1ste provinciale. Evi Van Damme, Carolien Pouleyn, Liesa Demuylder, Lisa Van Damme, Lien Hennebel en Annick Jenquin begonnen het seizoen zonder al te veel verwachtingen. Na een aantal matchen werd duidelijk dat er geen maat zou staan op de Halse badmintonsters.

Al snel kwamen ze aan de leiding en die positie gaven ze niet meer uit handen. Zo behaalden zij de tweede kampioenstitels in evenveel seizoenen: een schitterende prestatie en een enorme opsteker voor de jeugdwerking van Badmintonteam Halle. Naar volgend seizoen toe zal de uitdaging voor de jonge dames er uit bestaan om hun mannetje te staan in de sterke ligacompetitie. Bovenop de titel zijn drie dames er in geslaagd om voldoende competitiepunten te vergaren voor een persoonlijke klassementsverhoging. Evi Van Damme stijgt als eerste Halse speelster ooit naar het (op één na hoogste) B1-klassement. Liesa Demuylder mag zich voortaan B2 noemen en Lien Hennebel stijgt in haar allereerste competitieseizoen meteen naar C2.
 
Naast de dames lieten ook de heren van zich spreken. Dankzij een ijzersterke terugronde wisten Johnny Van Damme, Jean-Paul Pouleyn, Thomas Decamps, Lieven Geiregat, Steven Cappoen en Stefaan Chhan Nin alsnog de tweede plaats te veroveren in 3de provinciale. De herenploeg in 4de provinciale, bestaande uit de jeugdspelers Tom De Witte, Dien Bontinck, Jori Dewit en oude rot Christof Blijkers, lieten meermaals zien dat de opvolging verzekerd is. Ook bij de heren waren er enkele klassementsstijgingen op te tekenen. Zo behaalden Tom De Witte en Johnny Van Damme beide het C1-klassement. Kortom, Badmintonteam Halle mag andermaal terugblikken op een bijzonder geslaagd seizoen en kijkt er nu al naar uit om volgend seizoen opnieuw zo goed te doen, zoniet beter!
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023

archief