HALLE - Ditjes en datjes uit het schepencollege

C21

HALLE - Ditjes en datjes uit het schepencollege

Stadhuis_halle

Vanuit het Halse stadhuis kregen we meer te weten over frankeerposten van Taxipost die terugbetaald werden omdat zij de medailles van de Paassoldaten te laat bezorgden, men gaat Witse anders bekijken, Halle gaat misschien een stadsdichter krijgen en er is een nieuw fuifreglement voor het Vondel    

Stad krijgt frankeerkosten van Taxipost terugbetaald
De stad richtte De Post een schrijven naar aanleiding van het niet tijdig afleveren van de medailles voor de paassoldaten. De Post stelde een onderzoek in en besliste de verzendingskosten aan de stad terug te betalen.
De stad uitte haar ongenoegen over de werkwijze van Taxipost en stelde de vraag de verzendingskosten terugbetaald te krijgen.
De Post bevestigt, dat uit het resultaat van het onderzoek blijkt, dat er binnen de kanalen van Taxipost een interne fout is opgemerkt. De exacte reden van de niet-bedeling op het stadhuis is echter niet te achterhalen.
 
Witse anders bekeken
In navolging van ‘Katarakt anders bekeken’ en ‘Flikken anders bekeken’ gaat uitgeverij Lannoo nu ook werken aan een boek ‘Witse anders bekeken’. Naast de televisiereeks zelf en de personages komt ook de omgeving, en heel specifiek Halle, ruimschoots aan bod. De stad stelt een werkgroep aan. Ook Hubert Damen en VRT Line Extensions verlenen hun medewerking aan het boek.
In ‘Witse anders bekeken’ zullen de lezers kunnen kennis maken met de personages uit de serie, de acteurs en neemt het boek hen mee op ontdekkingstocht door Halle en omgeving. Zo zal er heel wat praktische en toeristische informatie zoals fiets-, wandel- en autoroutes en streekrecepten, worden in opgenomen. Het boek verschijnt heel waarschijnlijk in oktober.
 
Dossier stadsdichter ingediend voor projectsubsidies Vlaams karakter
De stad zal binnenkort een oproep lanceren voor een eigen stadsdichter. Hierover volgt later meer uitleg maar het project wordt wel ingediend als subsidieproject in kader van het Vlaams karakter. Ook het dossier rond de viering van de Vlaamse Feestdag wordt ingediend, dat gebeurde ook al vorig jaar. De provincie Vlaams-Brabant kent subsidies toe aan projecten die het Vlaams karakter van de provincie benadrukken.
 
Fuifreglement ‘t Vondel
Het nieuwe reglement voor het organiseren van fuiven en dansavonden in ‘t Vondel is op de laatste gemeenteraad goedgekeurd. Het fuifreglement
formuleert duidelijke en eenvoudige richtlijnen voor de organisatoren en heeft tot doel de veiligheid te verhogen en vandalisme en overlast te beperken. Het reglement is te verkrijgen aan de balie van cc ’t Vondel en te consulteren op www.halle.be  (diensten/cultuurcentrum/ons aanbod).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief