HALLE - Lanterna Magica op Radio 2-cd

C21

HALLE - Lanterna Magica op Radio 2-cd

Ltm_bookletfront
Ff32
 

Drie personen met een visuele handicap hebben in januari onder leiding van radio-icoon Michel Follet een cd uitgebracht met instrumentale popklassiekers: "LANTERNA MAGICA". Muzikant Geert Maeckelbergh (Halle), radiomaker Ben Braillard (Halle) en studiomeester Ronny Delwiche (Hofstade/Mechelen) zijn de mensen achter dit project.

Het idee voor deze cd is eigenlijk van de ouders van Ben Braillard die in Ruisbroek een restaurant uitbaten. Lanterna Magica is een concept, geen echte groep. Spilfiguur is Geert Maeckelbergh. Hij is blind, muziekleraar van beroep en al jaren bezig met zelf componeren. Als Mike Elburgh bracht hij al een cd uit. Ronny Delwiche, ook blind is studiomeester en pianostemmer. Ben Braillard is slechtziend en radiomaker. Ze zijn alle drie bezeten door populaire muziek en kennen de smaak van het brede publiek via hun beroep of hobby. De cd zelf ligt in heel wat platenwinkels en kost tussen de 12 en de 15 euro. De cd kan ook besteld worden bij www.elburgh.be .
 
Lanterna Magica kreeg de voorbije weken airplay op Radio 2 in de programma's "De Lage Landen" en "Funiculi funicula" van Marc Brillouet. Deze radioman selecteerde de track "Beautiful that way" nu ook voor de cd "Funiculi funicula 32" die sinds 18 april in de winkels ligt. Een ferme opsteker voor de muziekmakers.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2008
Ben Braillard
Ben Braillard
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief