HALLE - Hals station ontruimd na bommelding

C21

HALLE - Hals station ontruimd na bommelding

Dsc00756
 
Dsc00759
Dsc00762
Dsc00760
 

Het treinverkeer door Halle lag vanavond bijna een uur stil. Dit gebeurde na een bommelding om 16.34 uur. In het Halse station zou om 17.09 uur een bom ontploffen. De spoorwegpolitie nam samen met de lokale politie geen enkel risico en liet het station, het plein en de onmiddellijke omgeving ontruimen. Ook het spoorverkeer werd gestopt. Agenten controleerden ondertussen de gebouwen, de poren, het perron op zoek naar verdachte voorwerpen.
De bommelder was duidelijk in zijn communicatie. De bom zou om 17.09 uur ontploffen. Toen dit niet gebeurde, werd nog even gewacht. Om 17.20 uur liepen 4 treinen gelijktijdig het station binnen. De politie kon de linten, die de perimeter afbakenden, verwijderen.
Dit betekende dat heel wat pendelaars uit de hoofdstad, op deze laatste werkdag voor het lange weekend, gestand waren op de trein ergens tussen Brussel en Halle of gewoon in het Zuidstation moesten wachtten. Met veel vertraging poogde de spoorweg het treinverkeer op deze zeer belangrijke en drukke verkeersader zo snel als mogelijk op gang te krijgen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief