HALLE - Met de fiets de snelweg op

C21

HALLE - Met de fiets de snelweg op

Fietsen_snelweg
 

Fietsersbond Pajottenland roept op om samen op de snelweg te fietsen! Met Bicy City "VOOR EEN FIETSENDE STAD" willen ze een fietsvriendelijke stempel drukken op fonkelnieuwe beleidsplannen van gemeentebesturen en regeringsonderhandelaars. De fiets is een efficiënt vervoermiddel, en dat willen ze op een positieve manier in de verf zetten op zondag 18 mei. Ze verzamelen om 9 uur op het Stationsplein in Halle. Info en fietsroutes op www.bicycity.be gsm 0496 799 642

Op zondag 18 mei fietsen duizenden mensen richting hoofdstad. Brussel wordt dan het grootste fietspad van België. Met vrolijk belgerinkel neemt de fietsende massa de snelwegen, de tunnels en de boulevards in.
Een symbolische tocht om aan te tonen dat het hoog tijd is om resoluut voor de fiets te kiezen en om meer investeringen in veilige fietswegen te eisen.
 
Fietsen op de autosnelweg: een statement.
Op de middag verzamelen alle fietsers op de opritten van de autosnelweg A12 in Meise en van de E411 in Jezus-Eik. Dan vertrekt de stoet van Meise en van Jezus Eik richting Brussel om de hoofdstad binnen te rijden.
Alle fietsers zijn uiteindelijk welkom op het Fietsfeest waar verschillende stands fietsers informeren over de nieuwste technische snufjes, fietsersbelangen, milieuadviezen... en is er allerhande animatie voorzien.
 
Bicy City komt op voor meer plaats voor de fiets in de stad, veilige infrastructuur en goede fietsstallingen.
Vanuit Halle fietsen ze via het kanaal en Anderlecht tot Meise en de A12 autosnelweg tot hartje Brussel.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief