HALLE - Brassband Buizingen bij Europese top in Stavanger.

C21

HALLE - Brassband Buizingen bij Europese top in Stavanger.

Brassband_buizingen
 

Brassband Buizingen kon met een goed gevoel terugkeren op de luchthaven van Zaventem na een vierdaagse reis naar de Culturele Hoofdstad van Europa, het Noorse Stavanger. Ze maakten er een grootse indruk tijdens hun deelname aan de 31ste Europese Brassbandkampioenschappen. De Europese titel ging dit jaar naar de Cory Band uit Wales o.l.v. Robert Childs die gelijke punten (194) behaalden met de Grimethorpe Colliery Band. 

 
Vijf andere bands eindigden op een bijna gelijke afstand met op de derde plaats de titelverdediger en tweevoudig Europees Kampioen, Brassband Willebroek met 186 punten. Brassband Buizingen behaalde net één punt minder op gelijke punten met de Brassband Fribourg (Zwitserland) en de Stavanger Brass Band (Noorwegen). Het internationale juryteam had voor de uitvoeringen van Buizingen o.a. de volgende lovende woorden klaar :
‘A very good performance that unveiled musical intention and a sense of cohesion to the score’ (David King) en ‘A very good performance – well structured – good control – some excellent soloists playing with a super style ! What a great band playing this difficult music in a very good way.’ (Jens T.Larssen)
 
Voor de Brassband Buizingen was deze eerste Europese deelname dus een succes. Op het nieuwe plichtwerk ‘Brass Blot’ van de Noorse componist Hakon Berge dat op de vrijdag werd gespeeld wist Buizingen zelfs Brassband Willebroek met drie punten voor te zijn. Brassband Willebroek won op de zaterdag met hun uitvoering van Philip Sparke’s ‘Music for Battle Creek’ de strijd met de keuzewerken. 
 
Dit beloofd voor de Europese kampioenschappen die in 2009 in Oostende zullen plaatsvinden! Wie ondertussen het orkest in eigen streek aan het werk wil zien kan terecht voor meer informatie op hun website www.brassbandbuizingen.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief