HALLE - KTA-Pro Technica werkt samen met twee bouwondernemingen

C21

HALLE - KTA-Pro Technica werkt samen met twee bouwondernemingen

Halle_kta_bouwkundig_team
 

KTA-Pro Technica uit Halle gaat in de toekomst samenwerken met twee bouwondernemingen, één uit Wallonië en één uit Vlaanderen, om de opleiding van de leerlingen bouw nog beter te ondersteunen. Frans Bautmans van het bouwkundige team: “Wij mikken vooruit en willen onze leerlingen laten werken en denken volgens de toekomst”.

Met de firma Roossens-Beton uit Bois d’Haine wordt de eerste samenwerking op touw gezet. Men zoekt samen naar een win-win-systeem.
De bedoeling met deze firma is een concept mogelijk maken om muren te bouwen volgens eenvoudige en, innoverende methodes.
Het Besto-Stabo systeem van de firma Roossens laat ondermeer toe dat er kwaliteitsverbetering is; tijdsbesparing wat loonsvermindering betekent (1,5 à 2 maal sneller) en bevordert de gezondheid van de werknemers. Er is namelijk een vermindering van aantal bewegingen en gewicht van de stenen.
Verder drukt het nieuwe procédé de prijs met een gemiddelde van 30% en vergemakkelijk het de plaatsing door de gekalibreerde blokken. Het verzekert het thermisch en akoestisch comfort door de vorm en binnenlabyrint van de stenen.
Door het gebruik van ergonomisch gereedschap (ontworpen volgens het concept) is er een verbetering van het comfort van de metser en er men energie kan besparen.Tot slot is er ook een lager mortelgebruik door een precieze en eenvoudige dosering.
 
Frans Bautmans: “Het KTA-Pro Technica sloot met de firma Roosen een overeenkomst af zodat onze leerlingen een opleiding krijgen door de Besto-Stabo techniekers die hen technische bijstand verlenen bij de praktische oefeningen. De materialen en het zelf ontworpen werfmateriaal wordt door de firma geleverd”.
 
De bedoeling is om volgend schooljaar bij de GIP (Geïntegreerde proeven) de praktische proeven uit te voeren met het nieuwe concept, zodat ook de juryleden kennis maken met deze wel revolutionaire vernieuwing. Een demonstratie van deze techniek kan men al zien op de opendeurdag van 1 juni.
 
PREFAB BETON
Met de firma Prefaco uit Lebbeke, die gespecialiseerd is in prefab beton heeft het KTA-Pro Technica een nauwe samenwerking afgesloten op gebied van werk.
Frans Bautmans: “Onze afgestudeerde leerlingen kunnen er aan de slag als technisch opgeleide computer AutoCAD tekenaars. Doorgroeimogelijkheden in deze firma behoren zeker tot de mogelijkheid van onze leerlingen die uit de technische richting bouwtechniek komen”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief