HALLE - Gebruik reglementaire parkeerschijf

C21

HALLE - Gebruik reglementaire parkeerschijf

Embleem_politie

De Lokale politie Halle wijst de autobestuurders er op dat zij een gereglementeerde parkeerschijf moeten gebruiken.
De parkeerschijf, die bestuurders gebruiken voor het parkeren in zones met een beperkte parkeertijd, moet overeenstemmen met het model dat bepaald is door de minister van Verkeerswezen.

Dit wil zeggen dat de parkeerschijf van het nieuwe type moet zijn en dat de voorzijde geen reclame of andere inscripties mag bevatten. De achterzijde van de schijf mag dat wel. De parkeerschijf is gewijzigd met de invoering van de nieuwe reglementering, sedert 31 maart 2003. Oude parkeerschijven zijn dus niet meer reglementair. De parkeerschijf moet ook duidelijk zichtbaar zijn.
 
Het gebruik van oude parkeerschijven, schijven met reclame of opschriften op de voorzijde en niet duidelijk zichtbare schijven wordt door de politie beboet. Daarom raden ze bestuurders aan enkel gebruik te maken van de reglementaire parkeerschijven en die duidelijk zichtbaar te plaatsen. De reglementaire parkeerschijven kunnen bekomen worden in winkels voor autotoebehoren, benzinestations, verzekeraars, krantenwinkels, grootwarenhuizen, rijscholen en verenigingen van handelaars.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief