HALLE - KTA-Pro Technica doet wat voor de gezondheid

C21

HALLE - KTA-Pro Technica doet wat voor de gezondheid

Halle_-_kta_pro_technica
 

KTA-Pro Technica in Halle wil wat aan de gezondheid doen. Niet alleen aan dat van de leerlingen, maar wil ook werken aan de gezondheid van de leerkrachten en het andere personeel van de school.

Natasha Detobel, leerkracht L.O.: “De conditie van de jongeren is zorgwekkend. De helft van de jongeren kampt met overgewicht. Liefst 85% van de Belgische jongeren geeft zich over aan de genoegens van suikerhoudende frisdranken en slechts één op de tien Belgische jongeren tussen 12 en 18 jaar neemt ’s morgens de tijd voor een ontbijt. De fysieke conditie van onze jongeren is in de laatste tien jaar met 12% achteruitgegaan”.
 
Naar aanleiding van deze zorgwekkende cijfers vond het L.O.-team het de hoogste tijd om naast de leerlingen ook de ouders en de personeelsleden van het KTA-Pro Technica aan te zetten tot het nuttigen van gezonde voeding en het nemen van voldoende beweging.
 
Zowel leerlingen als personeel moesten de balans op. De conditie werd getest en deze was schrikbarend. Iedereen heeft een persoonlijk actieprogramma gekregen. In 125 scholen loopt een dergelijk project. De school die de beste resultaten haalt krijgt een eigen fitness-center.
 
INVESTERINGSOPERATIE
Dankzij een investeringsoperatie van minister Vandenbroucke kan de school een aankoop doen van basisuitrusting voor drie studierichtingen.
Voor de richting carrosserie komt er een pistoolreiniger en een infrarooddroger.
De studierichting basismechanica krijgt een puntlasmachine, een plooibank en een guillotineplaatschaar.
De studierichting auto krijgt een remmentestbank, een brugkrik en een hogedrukreiniger.
 
KTA-Pro Technica neemt eveneens deel aan het pilootproject ‘E-learning’ in de autotechniek.
Dit project kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen het RTC Vlaams-Brabant en Electude.
E-learning is een synoniem voor computerondersteunend onderwijs. Het project concentreert zich op leren door te doen in plaats van leren door te kijken, lezen of luisteren. De leerlingen kunnen zowel in de klas als in hun vrije tijd de voorgestelde oefeningen maken. Het pakket bevat ook een diagnose trainer. Dit is een virtuele auto waarmee diagnostische vaardigheden bij het oplossen van storingen kunnen worden getraind. Motorpannes of andere storingen kunnen worden gesimuleerd.
 
NIEUWE STUDIERICHTINGEN
Begin volgend schooljaar komen er nieuwe specialisatierichtingen in het KTA-Pro Technica, namelijk kinderzorg en thuis- en bejaardenzorg in het zevende jaar BSO.
Bij de afdeling haartooi komt er in het schooljaar 2009/2010 in de derde graad en afdeling schoonheidsverzorging bij op technisch niveau
 
OPENDEURDAG
Met dit alles en nog veel meer kan men kennismaken tijdens de opendeurdag op zondag 1 juni die er gehouden wordt van 14 tot 19 uur.
Het gekozen onderwerp van de opendeurdag kadert in functie van ‘aandacht voor het milieu’.
Deze opendeurdag wordt op zaterdag 31 mei voorafgegaan doren een bureninfonamiddag. De buren worden er beloond voor de ongemakken die een school soms meebrengt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 jun 2024

archief