HALLE - Lamme Guich wint de beker van Halle voor KAVVploegen

Halle_winnaar_rc_lamme_guiche

De_bekers_1_kl
De_scheidsrechters_2_kl

Er was veel volk afgezakt naar de Patersweide zaterdagnamiddag. Het bestuur van het KAVVV, afdeling Vlaams-Brabant – Oost-Vlaanderen, zag na jaren af van een bekercompetitie met de trofee Jan Van Haperen. Daarom organiseerde FCS Lembeek zelf een bekercompetitie onder halse ploegen.

De beker Groot Halle voor KAVVV-ploegen werd met 8 ploegen uit Groot-Halle gespeeld.
De uiteindelijke winnaar werd Lamme Guich.

Voor de derde en de vierde plaats gaven FC Nissan Essenbeek en VK Buizingen mekaar partij. Een duidelijk goed spelend Essenbeek kon met 2 doelpunten van Tony Paridaens (1 via strafschop) en 1 van David Van Waesberghe de derde plaats pakken door met 3-1 te winnen. David Pierreux kon de eer voor VK Buizingen redden.

Het begin van de finale l werd blijkbaar in de hemel ook gehoord want de sluizen gingen letterlijk open : FCS Lembeek – RC Lamme Guiche werd uiteindelijk van begin tot einde in de stromende regen gespeeld.

Ondanks de regen een gelijkopgaande en mooie wedstrijd met goede combinaties en beide ploegen vochten voor de bal, mooi om naar te kijken maar de regen maakte het voetballen zwaar en de bal glipte letterlijk door menige verdediging. Maar het was genieten, het ging van 1-1 naar1-2 voor Lamme Guiche bij de rust. Lembeek kon 5 minuten voor affluiten in de 2e helft gelijkmaken en kwamen er verlengingen van 2 x 10 minuten aan te pas. Hier werd nog meer mooi voetbal getoond want beide ploegen wilden “ploeg van ’t stad” worden. Lamme Guiche ging echter voluit en kon een 2-4 voorsprong uitbouwen. Lembeek scoorde nog tegen maar uiteindelijk duwde Lamme Guiche het gaspedaal volledig in en liep nog verder uit naar 3 – 6.

Lamme Guiche wint hiermee dus de eerste beker van Halle voor KAVVV-ploegen.

Bij de prijsuitreiking loofde organisator FCS Lembeek uit de mond van Eddy “Den Bekker” iedereen, niet alleen de medewerkers en scheidsrechters maar ook iedere speler en zeker de bestuursleden van de 8 ploegen die voor iedere wedstrijd voldoende spelers konden afvaardigen om de wedstrijden te spelen. Volgend jaar is het aan een andere club om dit te organiseren en René Marcelis van FC Nissan Essenbeek gaf meteen aan dat ze dit wel zien zitten.