HALLE - OKRA Lembeek mocht twee paren in de bloemetjes zetten

C21

HALLE - OKRA Lembeek mocht twee paren in de bloemetjes zetten

Diamant_van_elsuwe_-_hemmerechts
 
Gouden__herremans-michiels_editiepajot
 

Op de jongste vergadering van OKRA Lembeek werden twee koppels gevierd voor respectievelijk 65 en 50 jaar getrouwd.

Frans Van Elsuwé is al 50 jaar getrouwd met Julia Hemmerechts (bovenste foto) en Jean Herremans en Margueritte Michiels zijn al 50 jaar getrouwd (onderste foto).
 
Frans Van Elsuwé en Julia Hemmerechts leerden elkaar kennen tijdens de oorlog. Frans, afkomstig uit Zottegem logeerde bij zijn tante in een beenhouwerij in Drogenbos, waar Julia het vlees kwam halen met de rantsoenbonnetjes. Zij hebben één dochter en twee kleinkinderen.
Frans maakte het tot officieer bij de douane
Nu leest hij vooral de krant, kijkt hij TV, is vaak bezig te vinden in zijn tuin en is steeds op post bij de maandelijkse OKRA-vergaderingen. Vrouwtje Julia, die altijd huismoeder is geweest houdt zich nu bezig met naaien, bloemen verzorgen en samen de tuin onderhouden met haar man
 
 
Jean Herremans en Margueritte Michiels gevierd voor hun 50-jarig huwelijksjubileum.
Zij leerden elkaar kennen in hun school in Tubeke. Jaren later leerden ze elkaar definitief kennen op hun eerste bal in Sint-Pieters-Leeuw.
 
Jean had een melkronde van 1947 tot 2001. Van ’s morgens tot ‘s avonds toerde hij met zijn bestelwagen door Brussel. Margueritte hielp hem hier bij en aarzelde zelf niet om met een grote vrachtwagen naar Brussel te rijden voor de bevoorrading van klanten.
 
Het gouden paar kreeg 5 kinderen en 9 kleinkinderen.
 
Ondanks de vele uren die Jean bezig was met zijn beroep werkte hij graag in de tuin en kweekte kippen en varkens. Hierbij werd hij ook geholpen door zijn vrouw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief