HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

C21

HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

Stadhuis_halle

Halle organiseert geen Roefeldag in 2008 omdat er te weinig belangstelling .
Van de provincie krijgt Halle dan wel subsidies voor het organiseren van de Vlaamse Feestdag en een taalbad.
De opstart voor het maken van de elektronische vreemdelingenkaarten start op 23 juni.
Halle steunt 11.11.11-actie met 32 427,26 euro

 Geen Roefeldag in 2008
               
Dit jaar zal er geen Roefeldag zijn in Halle. Het initiatief dat kinderen voor één dag als echte volwassenen tewerk stelt bij handelaars en bedrijven, wordt een tweejaarlijks project. Dit door het dalend enthousiasme van handelaars en bedrijven enerzijds en door de personeelsbezetting op de jeugddienst anderzijds. In 2009 gaat de Roefeldag opnieuw door.
 
Vlaamse Feestdag en Taalbad weerhouden als subsidieprojecten Vlaams karakter
 
De projectvoorstellen Vlaamse Feestdag en Taalbad zijn door de provincie weerhouden als projecten die in aanmerking komen voor subsidies in kader van het Vlaams karakter.
 
Het Vlaamse Feestdagprogramma van 5 juli wordt beoordeeld als ‘een beperkt maar zeer leuk programma in een gemeente waar veel anderstaligen wonen’. Het project krijgt een subsidiebedrag van € 2.000 toegekend.
 
Het project Taalbad wordt door de provincie bestempeld als een project dat de idee achter het subsidie-initiatief, om het Vlaams karakter te versterken en benadrukken, volledig uitdraagt en dus volledig past binnen de krijtlijnen van het subsidiereglement. Taalbad tracht de taalvaardigheid van anderstalige kansarme leerlingen, tussen 5 en 8 jaar oud, door boeiende, speelse en uitdagende activiteiten te verhogen.Het project krijgt een subsidiebedrag van € 3.000 toegewezen.
 
Het dossier stadsdichter Halle 2009 is niet weerhouden. De provincie vindt het wel een zeer waardevol initiatief maar het past niet binnen het subsidiereglement.
 
Opstart elektronische vreemdelingenkaarten
 
De opstart van de elektronische vreemdelingenkaarten in alle Belgische gemeenten is voorzien tussen 15 mei en 31 augustus.
In Halle gebeurt de opstart van de elektronische vreemdelingenkaarten op maandag 23 juni. Dan wordt op alle computers aan het loket van de bevolkingsdienst nieuwe software geïnstalleerd. Daardoor kunnen onderbrekingen en problemen ontstaan aan de loketten en kunnen de wachttijden langer zijn.
 
 Halle steunt 11.11.11-actie met 32 427,26 euro
               
De stad ontving een dankbrief van de vzw 11.11.11 voor haar bijdrage van 32 427, 26 euro aan de actie. De vereniging dankt de stad en haar inwoners voor de bijdrage en de Halse vrijwilligers voor hun onvoorwaardelijke steun. In totaal trotseerden zo’n 20 000 vrijwilligers de gure wind en plenzende egen van het 11-novemberweekend. De actie haalde in totaal een bedrag van 5 847 561 euro binnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief