Nieuwe coach voor HALSE Triatlon & Duatlon Organisatie

C21

Nieuwe coach voor HALSE Triatlon & Duatlon Organisatie

Editiepajot_halle_duatlon_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_duatlon_2
Ingezonden foto's
 

De Halse Triatlon & Duatlon Organisatie – kortweg H3O – heeft sinds begin november een nieuwe trainer. Filip Debast is een 35-jarige Hallenaar die de leden van H30 zal begeleiden met loop-, fiets- en zwemtrainingen op maat. De eerste training kon alvast op veel geïnteresseerden rekenen.

Met een vernieuwd bestuur koos de club er ook voor om met een nieuwe trainer in zee te gaan. Kersverse co-voorzitters Wouter Van de Velde en Koen Baert lichten toe: “Jarenlang kon H3O genieten van de coaching van Stijn Roelens. Die heeft zich recent zelf geplaatst voor de Ironman van Hawaï in 2016, en dus heeft Stijn de komende maanden andere prioriteiten.” Een geschikte vervanger werd gezocht én gevonden in de persoon van Filip Debast. “Filip heeft 14 jaar ervaring in begeleiding en coaching, en volgt constant bijkomende opleidingen. De juiste man op de juiste plaats,” aldus Van de Velde en Baert.
Op een druk bijgewoonde eerste training werd vooral rond stabilisatie gewerkt. Debast verduidelijkt: “Je lichaam kennen, en aandacht hebben voor stabiliteit is minstens even belangrijk voor een sporter, als de loop- of fietstrainingen zelf. Daarom gaan we hier geregeld aandacht aan besteden.” De H30-leden waren alleszins enthousiast, en de angst voor een aantal stijve spieren werd er met de glimlach bij genomen.

H3O is een gezonde, Halse club met een 50-tal leden. Elke maandag, woensdag en donderdag staan er groepstrainingen op het programma. Daarnaast trainen de leden individueel, en nemen ze naar eigen goeddunken deel aan een aantal tri- en duatlons, met de Halse Avondduatlon als jaarlijks hoogtepunt. De club stipt daarnaast 4 andere groepswedstrijd aan die gezamenlijk voorbereid worden, en waar samen aan deelgenomen wordt. Meer info voor geïnteresseerden of mogelijke nieuwe leden vind je op www.triatlonhalle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021

archief