HERNE / HALLE – Rotary Herne/Markvallei ontvangt Herman van Rompuy

C21

HERNE / HALLE – Rotary Herne/Markvallei ontvangt Herman van Rompuy

Rotary_van_rompuy_halle
HERNE / HALLE – Rotary Herne/Markvallei ontvangt Herman van Rompuy - © Deschuyffeleer
 

Rotaryclub Herne/Markvallei en haar voorzitter Geert Carlier organiseren op donderdag 13 oktober om 19u30 een uiterst boeiende gespreksavond met Herman Van Rompuy, de voormalige eerste minister en voorzitter-emeritus van de Europese Raad over ‘Meer dan ooit Europa’. De bijeenkomst gaat door in het auditorium van het Heilig-Hart & College in Halle en staat ook open voor niet-leden.

“Het gespreksonderwerp, met name de toekomst van Europa, is meer dan ooit actueel, gezien de recente gebeurtenissen zoals de Brexit en de aanslagen in ons land”, zegt jaarvoorzitter Geert Carlier. “Het is dan ook een uitzonderlijk voorrecht om hieromtrent inzichten te kunnen delen met Herman Van Rompuy , die een begenadigd redenaar is en die een hoofdrol heeft vervuld op de recente Europese scène”.
Na de academische zitting volgt er een uitgebreide receptie. De toegang bedraagt 20 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden of via overschrijving op het rekeningnummer BE36 0014 9160 6281 met vermelding van naam. Inschrijven gebeurt best vóór 9 oktober 2016 via lebacq.guy@telenet.be . Er is ruime parking beschikbaar. De opbrengst van de avond gaat naar de sociale werken van de club.
Het bestuur van Rotary Herne-Markvallei geeft die avond overigens ook de Vrije Tai-Ji Beweging uit Pepingen onder de leiding van Michelle Cornelis de kans om in het auditorium een solidariteitsstandje voor het zwaar getroffen Nepal op te zetten. De opbrengst hiervan dan weer gaat naar Asian Heritage Foundation Nepal. Michelle Cornelis en haar echtgenoot Yvan Bekaert waren op het ogenblik van de zware aardbeving op 25 april 2015 ter plaatse in Nepal en ontsnapten toen ternauwernood aan de dood. En begin dit jaar beklom Michelle Cornelis onder de leiding van een sherpagids nog de flanken van de Mount Everest. Door die gebeurtenissen is er dan ook een bijzondere solidariteitsband ontstaan tussen het echtpaar en de bevolking van Nepal.
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief