Van Rompuy spreekt over Europa in HALLE

C21

Van Rompuy spreekt over Europa in HALLE

Uitnodiging_herman_van_rompuy_2kopie
EP

 Rotaryclub Herne-Markvallei nodigt Herman Van Rompuy, voormalig Eerste Minister en Voorzitter-emeritus van de Europese Raad, uit in Halle. Op 13 oktober 2016 houdt Van Rompuy er een academische zitting met als thema ‘Meer dan ooit Europa’. ‘Een gespreksonderwerp dat vandaag de dag meer dan ooit actueel is,’ vindt huidig voorzitter Geert Carlier.

Met de BREXIT, de vreemdelingenproblematiek en de aanslagen in ons eigen land in het achterhoofd, zoekt Van Rompuy naar een antwoord op vragen over de toekomst van Europa. Moet de samenwerking tussen de lidstaten versterkt worden of net niet? Hoe kunnen we het angstgevoel van vele burgers wegnemen? Hoe kunnen we het negatieve denken over Europa bijsturen? Stuk voor stuk moeilijke, maar fundamentele vragen.

Voor het goede doel

‘Het is voor ons een hele eer om inzichten te kunnen delen met Herman Van Rompuy, die een  begenadigd redenaar is en een hoofdrol heeft vervuld op de recente Europese scène,’ zegt Geert Carlier. ‘We willen deze kans dan ook aangrijpen om geld in te zamelen voor onze goede doelen.’ De opbrengst van de avond gaat integraal naar de sociale werking van de Rotaryclub Herne Markvallei.

Het gaat o.a. om De Okkernoot, een organisatie die zich inzet voor mensen met autisme en de  vereniging Ziekenhuizen Zonder Grenzen, die verzorgingscentra in Azië, Afrika en Zuid-Amerika beter helpt uitrusten en ook in geval van rampen als tsunami’s of aardbevingen de handen uit de mouwen steekt. Maar ook heel wat andere goede doelen staan bij Rotary Herne-Markvallei in de kijker. Denk maar aan Huize Ter Loo, Marleen Temmerman Fund, …

Praktisch

De voordracht gaat door in de aula van het Heilig Hart & College te Halle (Parklaan 7) op donderdag 13 oktober 2016 om 19u30. De toegangsprijs bedraagt € 20,- en kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van  de Rotaryclub Herne-Markvallei of via lebacq.guy@telenet.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief