HALLE - Behaag (H)alle kanten

C21

HALLE - Behaag (H)alle kanten

Milieuraad_halle
Repro Editiepajot

De milieuraad besliste om het gebruik van streekeigen groen bij het aanplanten van hagen en houtkanten door particulieren een extra steuntje te geven. Streekeigen plantensoorten hebben onmiskenbare voordelen tegenover exoten. Ze zijn goedkoper, groeien beter en zijn beter bestand tegen ziekten en klimaat.

Daarenboven is het inheemse groen onlosmakelijk verbonden met het landschap en de seizoenen. Bloesempracht en fris groen in de lente, diepgroen loverweelde in de zomer, wisselende kleurenpracht in de herfst en besneeuwd in de winter, onze struiken hebben een aparte charme. En dan vergeten we nog de insecten en andere dieren die er hun onderkomen in vinden.

Redenen genoeg dus om voor streekeigen groen te kiezen bij de aanleg of heraanplanting van de tuin. De milieuraad stelt eigen budget ter beschikking om inwoners van Halle de mogelijkheid te bieden aan sterk verminderde prijs streekeigen planten aan te kopen.

Afhankelijk van voorkeur, smaak, ruimte en ondergrond kan men kiezen uit zeven verschillende plantenpakketten: doornloze haag, doornhaag, bloesem- en bessenhaag, vlindervriendelijke haag, haagbeukenhaag, houtkant (hoogstam) en houtkant voor natte gronden. Elk pakket bestaat uit 24 plantjes en volstaat om 6 meter haag aan te planten.

Op eenvoudige aanvraag kan bij de milieudienst een informatiefolder bekomen worden over de actie zelf en het aanplanten van streekeigen groen in het algemeen. Gelijktijdig krijgt men een aanvraagformulier voor het bestellen van de gewenste pakketten. De aanvragen dienen vóór donderdag 5 maart 2009 aan de milieudienst bezorgd te worden. De pakketten worden tegen zaterdag 14 maart 2009 geleverd. Behoud de natuur en behaag je streek!

Info: milieudienst, tel. 02 363 25 15.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief