HALLE - "Tuindromen met Mark" vanaf 1 maart opnieuw op Vitaya

C21

HALLE - "Tuindromen met Mark" vanaf 1 maart opnieuw op Vitaya

Mark_demesmaeker_plat
Mark Demesmaeker met nieuw seizoen op Vitaya. - (Foto RE)
 

Vanaf 1 maart kan u weer ‘Tuindromen met Mark’ op Vitaya. Mark Demesmaeker schotelt u boeiende tuinen voor en geeft tekst en uitleg bij allerhande tuinklussen. De nieuwe voorjaarsreeks ‘Tuindromen met Mark’ start op zondag 1 maart en duurt 12 weken. De uitzenduren van het nieuwe seizoen zijn dezelfde als die van het najaar van 2008. De première staat nog steeds op zondagavond om 19u45, daarna volgen nog 6 herhalingen binnen de week.

-        zondag 19u45
-        maandag 17u05
-        dinsdag 12u30
-        woensdag 12u05
-        vrijdag 08u00
-        zaterdag 13u20
-        zaterdag 22u40

In de uitzending van 1 maart gaat Mark op stap met tuinaannemer Guy De Roose uit Zulte. Hij haalde met zijn ontwerp in Meigem goud in de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ en dit in de categorie ‘Groen kleurt…’. De tuinaannemer toont dat een bewust en verscheiden plantgebruik een absolute meerwaarde is in de tuininrichting en –beleving.

De tweede reportage van die dag biedt info over de stad Hasselt en hun project om via tegeltuintjes het straatbeeld groener te maken. De Hasselaars zelf worden daarbij aangespoord om overal in het straatbeeld groen neer te zetten. Mark geeft tips hoe je zelf een tegeltuintje kunt maken.

Op 8 maart geeft tuinaannemer Mark Vanallemeersch uit Gits tips voor de aanleg van een daktuin. Hij toont ons een voorbeeld uit Kortijk.

Mark Demesmaeker trekt vervolgens naar plantenkweker Rob Van Bauwel voor zijn collectietuin. Samen met Rob bezoekt de Mark ook het arboretum van Kalmthout. Rob komt er nl. regelmatig kijken met zijn klanten. Zijn collectietuin is uitgebreid maar bevat uiteraard minder soorten dan een arboretum. Door de planten vooraf te tonen aan zijn klanten, zijn ze beter geïnformeerd en kunnen ze een bewustere keuze maken.

In aflevering 3 op 15 maart zien we Mark Demesmaeker in een West-Vlaamse tuin in pure natuurstijl. Tuinaannemer Filip Casier uit Roeselare creëerde een tuin om van te genieten, zonder al te veel onderhoudswerk. Dit ontwerp leverde hem een gouden medaille op in de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ in de categorie ‘tuinen groter dan 1000 m2’.

Tuindromen toont verder een tuincentrum waar de tuinliefhebber terecht kan voor advies bij het kiezen van de juiste planten. Alice Demesmaeker geeft tekst en uitleg bij haar zaak in Vlezenbeek, die veel aandacht besteedt aan opendeurdagen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2009
Editiepajot
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief