25 jaar HALLElesbienne

C21

25 jaar HALLElesbienne

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Taikidoki's, The Art of Japanese Drumming
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Taikidoki's, The Art of Japanese Drumming
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Taikidoki's, The Art of Japanese Drumming
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De receptie werd geopend door Anne Van Nimmen, coördinatrice
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Eerste schepen Marc Snoeck feleciteerde HALLElesbienne
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De basisploeg met Martine en Tom van het Holebihuis Vlaams Brabant
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Deelneemsters van de kunst-expo
 
Editiepajot_halle
Foto © Olaf / Winnaars van de foto-tentoonstelling
 

HALLElesbienne bestaat 25 jaar en dat werd zaterdag gevierd. In de namiddag was er op de Grote Markt in Halle een optreden van ‘Taikidoki's, The Art of Japanese Drumming’, een energieke verrassing voor de vele toeschouwers. Er was ook een ‘zichtbaarheidsactie’, er werden gadgets uitgedeeld van HALLElesbienne en er stond een stand van het Holebihuis Leuven.

In de late namiddag kon je in Start 65 in Buizingen terecht voor een kunst-expo, met 14 deelneemsters in verscheidene kunstvormen en een foto-tentoonstelling met 16 deelneemsters met meer dan 40 foto's. Dit was in samenwerking met de Cultuuraad Halle. De receptie werd geopend door Anne Van Nimmen, coördinatrice, zij bedankte de basisploeg voor het mee organiseren van de 590 activiteiten die er zijn geweest de afgelopen 25 jaar en de leden om aanwezig te zijn op de gevarieerde activiteiten. Ze was heel blij met de groei van  HALLElesbienne en de meer openheid en begrip van de medemensen. 

Eerste schepen Marc Snoeck feleciteerde HALLElesbienne met hun zilveren verjaardag en met hun bijzonder actieve en dynamische werking. Voor de pioniers had hij een bijzonder woordje van dank: “Bij een verjaardagsfeest van een jubilerende vereniging gaat onwillekeurig steeds de gedachte uit naar degenen die het enthousiasme en de moed hadden om een vereniging uit de grond te stampen. Vooral dit laatste geldt natuurlijk extra voor een vereniging zoals die van jullie.  Het samenbrengen van, ontmoetingen organiseren en het opzetten van activiteiten van en voor vrouwen die van andere vrouwen houden, is uiteraard minder evident dan het opstarten van een andere socio-culturele vereniging.  Er werd uiteraard de laatste 30 à 40 jaar een hele weg ten goede afgelegd, maar tot op vandaag blijft er toch nog steeds veel werk aan de winkel om  de hoofden en de harten van de mensen te veroveren om alzo het nodige respect en gelijkwaardigheid te verkrijgen. De pioniers verdienen alleszins ons allergrootste respect en ons applaus voor hun durf, onbaatzuchtige inzet en doorzettingsvermogen. Ik vermoed trouwens dat de stichters van deze vereniging nooit zullen gedacht hebben dat de aftrap van de viering voor hun 25ste verjaardag zou gebeuren vanop de Grote Markt van Halle en dit met groot en oorverdovend tromgeroffel. Men kon er vandaag alleszins niet naast nakijken dat jullie bestaan.”

Anne Van Nimmen werd in de bloemetjes gezet door haar vriendin, basisploeg en leden. Martine Debeuf, voorzitster en Tom Caubergs, ondervoorzitter van het Holebihuis Vlaams Brabant, bedankten heel de basisploeg voor hun inzet met een regenboogparaplu.

Na de speeches, de cava en de hapjes was er een gezellige BBQ met een zomers dessertje en natuurlijk werd de avond/nacht afgesloten met een verjaardagsfuif met VJ Anja!

Meer info: http://www.hallelesbienne.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief