HALLE – 22ste editie van Kermis Hondzocht met plaatselijk talent

HALLE – 22ste editie van Kermis Hondzocht met plaatselijk talent

Dsc_6100_01_01__large_
 
Hondzocht_01__large_
 
Dsc_0914_2065__large_
Wijkburgemeester 2017 Shanna Vogeleer
 

 

Naar jaarlijkse traditie word het eerste weekend van augustus de steenweg op Edingen in Lembeek afgesloten voor de driedaagse wijkkermis dat al die jaren synoniem staat voor 'feest voor groot en klein'. Op vrijdag om 17u00 wordt de 22ste editie van Kermis Hondzocht gestart met de opening van het nieuwe speeltuin in Hondzocht. 'Ieder jaar proberen wij in ons aanbod steeds een evenwicht te vinden voor jong en oud tijdens de Kermis maar willen we ook de kans geven voor talent uit eigen streek. Ook dit jaar mogen we zeggen dat we daarin geslaagd zijn. We overlopen het programma'. Volgens Johan Servé.

Op vrijdag 3 augustus openen om 20u het dweilorkest de “Sols” plechtig Kermis Hondzocht 2018 in het bijzijn van de Wijkburgemeester van vorig jaar Shanna Vogeleer. Om meteen daarna zal de nieuwe Wijkburgemeester bekend gemaakt worden.

Nadat de Kermis wordt geopend en nieuwe Wijkburgemeester ingehuldigd wordt, zal Tars Vanhaecke om 21u als eerste artiest het podium opgaan. Tars is een muzikant uit Oedelem (West-Vlaanderen) die eigen nummers brengt met zijn gitaar. Dat is dus akoestische muziek. Tars heeft vorig jaar al hier op Kermis Hondzocht gestaan en dat werd gesmaakt door iedereen. Daarom hebben we besloten om Tars voor een tweede keer uit te nodigen. Een leuk detail: Tars neemt volgend jaar deel aanthe Voice Van Vlaanderen. Wie weet overtuig Tars een jurylid en breekt hij volgend jaar door in de Vlaamse showbiss en mogen wij trots zeggen dat hij al 2x heeft opgetreden op Kermis Hondzocht.

Na Tars zal De Natte Gazette om 22u30 het podium inpalmen. De Natte Gazette is een coverband uit Bonheiden. Van deze groep verwachten we dat ze Kermis Hondzocht op vrijdag een knallend optreden bezorgen met veel ambiance en sfeer. Eerlijk: ik heb ze al zien optreden op de Bierfeesten in Weerde vorig jaar en dat was echt wel heel goed. Ik verwacht wel een leuk concertje van deze mannen.

Afsluiten doen we op vrijdagavond met DJ Bambi, onze eigen housedj die Hondzocht zijn eerste dolle nacht laat beginnen tot in de vroege uurtjes.

Zaterdag 4 augustus is er voor de allerkleinsten kinderanimatie van Priet Praat van 13u30 tot 17u. Zij gaan een heus familiespektakel organiseren waarbij Priet Praat de kinderen meeneemt in leuke interactieve spelletjes en dansjes. Dit wordt ongetwijfeld een leuke namiddag voor jong en oud.

Na Priet Praat krijgt lokaal Hals raptalent de kans om hun talenten te laten zien. Akkill is een 21-jarige Halse Nederlandstalige rapper die op zaterdag om 17u een uurtje zal komen rappen. Hij is opkomend talent die toch wel wat naamsbekendheid heeft onder de jongeren in Halle. Als je gaan vragen bij 16, 17, 18-jarigen wie Akkill is, zullen ongetwijfeld velen weten wie hij is. Ik denk dat het de eerste keer is dat er een rapper zal optreden in Hondzocht maar alles voor lokaal talent. Dus ook rap.

Na de rapper Akkill is het de beurt aan Zanger Bart om 19u. Zanger Bart zingt rock, Vlaamse rock en Vlaamse covers. Entertainment zit Bart in het bloed en hij wil ook op het podium van Hondzocht er een groot feest van maken!

Om 21u30 zal Wim Leys optreden. Wim Leys is een Vlaamse charmezanger die sinds 2001 optreedt. Hij heeft enkele bekende nummer zoals “Trouw met mij” en “Dans dans dans”. We hopen dan ook dat er wat gedanst zal worden tijdens zijn optreden. We kijken er alvast naar uit.

Na Wim Leys sluiten we zaterdag muzikaal af met Basement Noises. Zij zullen optreden om 22u30. Basement Noises is ook een Lembeekse coverband die alsmaar beter en bekender worden. Ze hebben vorig jaar hier een fantastisch optreden gegeven waar heel veel volk aanwezig was. We zijn ervan overtuigd dat zij dit jaar opnieuw minstens even goed zullen doen.

En ook zaterdag zullen de beats van DJ Bambi tot in de vroege zondaguren te horen zijn want dan beleeft Kermis Hondzocht zijn tweede zotte avond.

Zondag 5 augustus:Traditiegetrouw openen we zondag onze kermis met de Rommelmarkt. Vanaf 9u start de rommelmarkt. Er is nog plaats vrij voor verkopers. Wie interesse heeft moet zich melden bij Mieke Fierens of Inge Hoes of het kan ook door gewoon een berichtje te sturen naar onze facebookpagina.

Tijdens de rommelmarkt zal de Brass Friends Lembeek hun aperitiefconcert houden om 11u. Iedereen is hierbij uitgenodigd om te komen genieten van mooie brasmuziek en lekkere aperitiefje.

Om 13u30 palmt Andy Swingstar het podium in voor een knotsgekke optreden. Andy hoef ik niet voor te stellen. Hij brengt covers van Vlaamse charmemuziek en hij is zelf grote fan van Sam Gooris. Hij noemt zichzelf dan ook graag de Halse Sam Gooris. Hij heeft al laten weten dat hij er enorm naar uitkijkt om opnieuw op het podium te staan van Kermis Hondzocht. Andy Swingstar zal zijn artiestennaam alle eer aan doen, daar zijn we van overtuigd.

Na Andy treedt Benny Michiels op. Benny zingt al van 9 jaar, toen hij het liedje à Noel uitbracht, meer dan 40 jaar geleden. Ondertussen heeft deze charmezanger een mooie carriere uitgebouwd en zal hij voor het eerst optreden op Kermis Hondzocht. Er zijn enkele hevige fans uit Hondzocht van Benny Michiels en we hopen dan ook op een superleuk optreden!

Om 16u30 zal onze hoofdact van de dag het podium starten want dan mag Kermis Hondzocht Wim Soutaer verwelkomen. Wim Soutaer is een grote naam in de Vlaamse Showbiss en het is niet de eerste keer dat hij hier optreedt. Twee jaar geleden en vorig jaar deed hij dat met Charles onder de naam Soulbrothers, nu zal Wim Soutaer alleen optreden. Wie hem niet kent moet maar eens terugdenken aan Idool 2003 waar Wim een van de laatste finalisten was van de show of je moet eens denken aan het liedje Allemaal. Dan weet je wel wie Wim Soutaer is.

Na Wim Soutaer zal de Woefkesworp plaatsvinden. De Woefkesworp is traditie tijdens onze kermis waarbij de allerkleinsten zich gaan opmaken om de Woefkes op te rapen die zullen geworpen worden door onze nieuwe Wijkburgemeester. Alle kinderen kunnen hier dan een prijs winnen. Ieder jaar opnieuw is dit een groot succes.

Na de Woefkesworp zal niemand minder dan Lobstar Kermis Hondzocht 2018 afsluiten. Zoals jullie weten is Lobstar een Halse coverband die stilletjesaan een zeer goede reputatie aan het bouwen is. Ze hebben in 2016 een eigen cd uitgebracht en ze spelen ook de finale van de Emergenza Festival. Het Emergenza festival kan je vergelijken met het Eurovisiesongfestival maar dan over heel de wereld. In totaal doen 30 landen mee in Europa, Australië, Azië en Amerika. De winnaars van alle landen zullen optreden op de Internationale Finale in Duitsland op het Taubertal Open Air Festival. Wie weet wint Lobstar in Belgie het Festival en mag het ons land vertegenwoordigen in Duitsland.

In Hondzocht maken ze nu al plannen naar de 25ste editie van de kermis Hondzocht.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 23 feb 2020
Roger Swalens | 22 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 21 feb 2020
Roger Swalens | 18 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020

archief