Heilig Hart&College HALLE voor de eerste keer naar Spanje

C21

Heilig Hart&College HALLE voor de eerste keer naar Spanje

Editiepajot_halle_prado_ingezonden
De groep voor het Prado. - Foto Kos.
 

Een groep van 50 jongeren tussen 16 en 18 jaar van het HeiligHartCollege Halle zijn naar Midden-Spanje getrokken. Het was de eerste keer dat de school dit organiseerde. Iedereen was zo enthousiast dat men het ziet zitten om volgend jaar terug te keren.

Leerkrachten en leerlingen werden er ondergedompeld in de Spaanse cultuur. Ze bezochten Madrid (Prado, Reina Sofia, Valle de los Caïdos,...), Toledo (Greco), Salamanca en verschillende kleine authentieke dorpjes.

De conditie van de groep werd ook op de proef gesteld door een volle dag te gaan wandelen in Sierra de Gredos (bergstreek).

De reis was een ideale mix van ontspanning (dammen bouwen in een riviertje, joggen, terrasje, quiz, pic-nic, ...) en cultuur (Prado, Reina Sofia, Joods museum, Grecomuseum, uitdieping van Spaanse burgeroorlogen, ...). Iedereen was onder de indruk hoe de Spanjaarden de Goede Week vierden: heel de dag door waren er processies doorheen de straten van de grote steden. Zo zijn ze verschillende keren 's nachts naar een processie gaan kijken, wat vrijwillig was voor de leerlingen, maar de meeste waren steeds present om mee te gaan.

De leerlingen en leerkrachten waren zo enthousiast dat iedereen het zag zitten om volgend jaar opnieuw te vertrekken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2009
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief