HALLE - Persprijs gaat naar de ‘Confrérie van de Vaantjesboer’.

HALLE - Persprijs gaat naar de ‘Confrérie van de Vaantjesboer’.

Sh2_1385_01
 
Sh2_1394_01
 
Sh2_1377_01
 

 Naar jaarlijkse traditie kwamen de leden van de Halse Persclub samen om de persoon/vereniging van het jaar te kiezen, wie Halle positief in het nieuws heeft gebracht maakt kans om deze prijs in ontvangst te nemen.
De leden van de persclub mochten persoon of vereniging tijdens de eerste vergadering van het voorstellen, uit deze 20 kandidaten komen de eerste drie, de keuze viel dit jaar op de derde plaats werd ‘Paascomité Lembeek, op twee het Dweilorkestenfestival en de winnaar is De Confrérie van de Vaantjesboer. Zij bezochten voor Carnaval verschillende scholen om de leerlingen te betreken over het bestaan van de Halse reuzen.
Op 2 juni was het groot feest bij de Confrérie, die dag mocht deken Raymond Decoster, de Halse Reuzen Romeo & Juliette ontvangen voor hun eigen Reuzentrouw.
Onlangs was er in het oude postgebouw een unieke tentoonstelling over dertig jaar kleine Vaantjesboer, ook hier was de belangstelling een groot succes.
Persicoon Felix Merckx kreeg die avond een onderscheiding voor zijn vele jaren (40) inzet voor de Halse pers (Het Laatste Nieuws en Editiepajot) maar door gezondheidsreden twee jaar geleden met pijn in het hart moest stoppen.
Sonny Vanderheide (Radio 2 en Radio Victoria) bracht een vrolijke revue over wat zich afspeelde het afgelopen jaar in en rond Halle.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 22 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 21 feb 2020
Roger Swalens | 18 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Roger Swalens | 13 feb 2020

archief