HALLE - Brantano krijgt groen licht om te openen

C21

HALLE - Brantano krijgt groen licht om te openen

Stad_halle_

Brantano Halle mag vanaf vandaag starten met de uitverkoop. De curator en het veilinghuis die de uitverkoop organiseren, hebben bijkomende maatregelen genomen om de veiligheid van het personeel en de klanten in Halle te garanderen. En dus gaf het stadsbestuur groen licht voor de heropening. De stad is ook reeds tweemaal ter plaatse geweest, alles lijkt voorlopig rustig te verlopen. 

 

Woensdag bleef de Brantanowinkel in Halle op vraag van de stad gesloten. Het stadsbestuur weigerde een toelating te geven omdat het veilinghuis en de curator geen organisatieplan van de uitverkoop hadden overgemaakt. De beelden die de voorbije dagen in het nieuws en op sociale media verschenen, bevestigden echter dat een doordachte aanpak echt wel noodzakelijk is om de coronaveiligheid in en rond de winkel te garanderen. 

 

Woensdagavond zat het stadsbestuur rond de tafel met de betrokken partijen over de organisatie van de uitverkoop. En daar werden enkele bijkomende veiligheidsafspraken gemaakt. 

  • Met dranghekkens wordt een wachtparcours voor de winkel aangelegd. Op die manier kan er beter gewaakt worden over de veiligheidsafstand tijdens het aanschuiven. 
  • Er wordt extra securitypersoneel ingezet. Zij waken erover dat het wachten en het aanschuiven op een veilige en rustige manier gebeuren en met de nodige afstand tussen de klanten. 
  • In de winkels worden 2 bijkomende snelkassa’s geïnstalleerd. Op die manier worden ook de wachttijden aan de uitgang beperkt. 
  • Volgens de huidige veiligheidsmaatregelen mogen er 40 klanten tegelijkertijd in de winkel. De winkel heeft immers een oppervlakte van zo’n 400 m². Maar omdat klanten doorgaans zeer grote aankopen doen, wordt het aantal klanten beperkt tot maximaal 20. 

Met dit plan van aanpak, kan het stadsbestuur zich verzoenen en dus kan de Brantano-winkel vanaf vandaag openen. Maar we roepen alle klanten op om de veiligheidsafstand overal te bewaken, overal een mondmasker te dragen en ook rustig en beleefd te blijven, ook al lopen de wachttijden op tot enkele uren zoals in sommige Brantanowinkels de voorbije dagen het geval was. De politiezone Zennevallei zal ook regelmatig langsgaan om te controleren of iedereen zich aan de veiligheidsafspraken houdt. 

 

Brantano zelf roept ook op om niet allemaal onmiddellijk af te zakken naar één van de winkels. De uitverkoop duurt immers tot minstens half september en er zijn nog zo’n 3 miljoen stuks in voorraad. 

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief