Black Eagle HALLE laat haar leden niet los en lanceert nieuwe “corona-initiatieven”

C21

Black Eagle HALLE laat haar leden niet los en lanceert nieuwe “corona-initiatieven”

Foto_bij_persbericht_-__black_eagle_halle_laat_haar_leden_niet_los_
 

Black Eagle Halle is intussen reeds een tijdje gesloten omwille van de coronacrisis, maar wil in geen geval bij de pakken blijven zitten. Om het contact met haar leden te behouden en hen tezelfdertijd te stimuleren verder aan kung fu te doen, lanceert de club verschillende initiatieven.

 

“Toen de federale regering een nieuwe lockdown aankondigde, wisten we meteen hoe laat het was.”, vertelt Arno Pirolo, secretaris van Black Eagle Halle. “Hier kwam nog eens bij dat er ook in onze club een corona-besmetting vastgesteld werd, waardoor een sluiting nog voor het ingaan van de lockdown niet meer te vermijden was. Hoewel die beslissing ons veel pijn deed, temeer omdat we net een succesvolle soepverkoop achter de rug hadden, beseften zowel het bestuur als de leden dat dit de enige juiste keuze was. Sport is tof, maar de gezondheid van onze leden en medewerkers blijft steeds voorop staan. Daar bestaat gewoonweg geen discussie over.”, verduidelijkt Pirolo. 

 

“Hoewel deze beslissing aanvankelijk breed gedragen werd, merkten we na verloop van tijd dat het contact met onze leden begon te verwateren.”, vult Jurgen Braeckmans, hoofdlesgever en voorzitter van Black Eagle Halle, aan. “We wilden hen echter in geen geval loslaten, waardoor we meteen extra gemotiveerd werden om nieuwe initiatieven uit te werken die de band met het clubgebeuren in leven moeten houden.” 

 

“Het eerste initiatief was een heuse ‘online Black Eagle Challenge’ met als titel: Black Eagle mist jullie, missen jullie Black Eagle?”, vervolgt Braeckmans. “De Black Eagle Challenge (= demonstratienamiddag in Sportcomplex De Bres) is elk jaar één van onze grootste evenementen, maar jammer genoeg kon die dit jaar uiteraard ook niet plaatsvinden… We zijn daarom op het idee gekomen om een online-versie te lanceren op onze verschillende sociale media-kanalen. De bedoeling is dat de leden een filmpje of foto van zichzelf posten, waaruit blijkt op welke manier ze ook tijdens de lockdown met kung fu bezig zijn en hoe ze de club missen en in het hart dragen. De beste inzendingen krijgen een mooie prijs op de virtuele prijsuitreiking op 25 december.”, besluit Braeckmans.

 

“Het tweede initiatief is echt gericht op het sportieve en gezondheidsaspect van kung fu.”, vertelt Merlin Roggeman, bestuurslid en lesgever van Black Eagle Halle. “Kung fu is namelijk niet alleen een krijgskunst, maar ook gewoon een manier om aan sport te doen en fit te blijven. Doordat onze werking al even stilligt, zullen sommige leden waarschijnlijk reeds geconfronteerd worden met een paar extra coronakilo’s of zullen sommige spieren al wat slapper of stijver aanvoelen dan een paar maanden geleden… Ik heb daarom een oefenschema opgesteld om de belangrijkste spieren die we bij kung fu gebruiken te onderhouden, zodat we ook buiten de dojo fit kunnen blijven. Het schema is grotendeels perfect thuis uit te voeren en vraagt, op enkele uitzonderingen na, geen of weinig extra materiaal. Je kan uiteraard oefeningen die je niet kunt uitvoeren gewoon overslaan, maar men dient wel de opbouw van warm up-kern-cool down op te volgen. De leden kunnen nadien feedback geven of het gegeven combineren met onze online Black Eagle Challenge, door een filmpje op onze sociale mediakanalen te posten waarin ze de oefeningen uit het plan uitvoeren. Het totale schema is goed voor een work out van zo’n 45 tot 60 minuten, beweging en inspanning verzekerd dus!”, besluit Roggeman. 

 

“We hopen dat deze initiatieven onze leden kunnen aanzetten om sportief bezig te blijven, maar zeker ook om het Black Eagle-vuur brandend te houden. Ook wij weten op dit moment niet wat de toekomst zal brengen of wanneer we opnieuw zullen kunnen opstarten, maar waar we wel zeker van zijn, is dat we de moed niet zullen laten zakken! We gingen er gisteren voor, we gaan er vandaag voor en dat zal morgen niet anders zijn.”, klinkt het. “Daarnaast willen we ook andere sportclubs inspireren die zich in dezelfde situatie bevinden… Geef niet op en laat corona niet winnen. Hou het clubgebeuren levend, want er komen betere tijden aan waarin sportclubs opnieuw een grote rol zullen spelen in het leven van heel wat mensen.”

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief