HALLE koopt oude Decotex-parking op Sint-Rochus

HALLE koopt oude Decotex-parking op Sint-Rochus

Parking_decotex_
 

 De gemeenteraad heeft de aankoop goedgekeurd van de parking op de Sint-Rochusstraat, recht tegenover de ingang van de Prinses Paolalaan. Deze parking, vroeger beter bekend als de Decotex-parking, telt zo’n 27 publieke parkeerplaatsen. Halle heeft er dus een kleine stadsparking bij in het hart van de Sint-Rochuswijk en op wandelafstand van het Halse winkelcentrum.  

De parking had vroeger ook al een publiek karakter. Maar de eigenaar sloot in 2017 de site af om er o.a. garageboxen te realiseren. Die zijn intussen klaar en de stad sloot ook een overeenkomst met de eigenaar om de rest van het terrein over te kopen voor zo’n 100.000 euro.

Op die manier kan de parking opnieuw opengesteld worden voor het publiek. De parking, met een oppervlakte van 785 m², telt 27 parkeerplaatsen. Vier parkeerplaatsen worden voorbehouden voor de houders van een mindervalidenkaart.  

Minder parkeerdruk op Sint-Rochus
De parking is sinds begin dit jaar opnieuw in gebruik, ook al werd de verkoop nog niet helemaal afgerond. De parking zal in ieder geval een positieve invloed hebben op de parkeerdruk in de Sint-Rochuswijk. In de onmiddellijke omgeving zijn er immers heel wat handelaars gevestigd. En de parking is ook op wandelafstand van de Basiliekstraat en het centrum van de stad.
 Info: Mobiliteit | mobiliteit@halle.be | 02 365 95 10

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief