Roger Roobaert uit HALLE is overleden

Roger Roobaert uit HALLE is overleden

Halle_kop_roger_roobaert
 

n Halle is Roger Roobaert overleden. Hij was één van de meest flamboyante politici die Halle rijk was en kleurde een kwarteeuw de Halse gemeentepolitiek. Roobaert werd 86. 

Roobaert was jarenlang advocaat, maar ook verzekerings- en vastgoedmakelaar maar raakt bij de Hallenaren vooral bekend door zijn politieke loopbaan.

 

Roger Roobaert richtte een onafhankelijke groep van politici en nieuwe kandidaten op en kwam met de lijst DVA in de verkiezingen van Halle. Als O.C.M.W.- voorzitter (70-76) stichtte hij o.a. de maaltijddienst ten huize en de kinderkribbe van de stad op. 

In de jaren tachtig en negentig kleurde Roobaert de Halse politiek als gemeenteraadslid voor DVA, wat staat voor Democratie Voor Allen. In die functie nam Roobaert nooit een blad voor de mond en dat deed hij evenmin als bezieler van De Stem van Halle, het eigen tijdschrift dat hij oprichtte.

 Roobaert had vooral veel kritiek op het beleid van de CD&V, de partij waar hij zich van afgescheurd had. Soms ging het om persoonlijke vetes, zoals die met oud-burgemeester Dirk Pieters van CD&V. Tijdens een feestje waar Roobaert zijn afkeer voor Pieters nog maar eens laat merken, verliest de burgemeester zijn geduld en gooit bier in het gezicht van Roobaert. Later hebben de twee zich wel verzoend en werd Roobaert zelfs OCMW-voorzitter.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief