Ook bewoners assistentiewoningen stad HALLE krijgen coronavaccin

Ook bewoners assistentiewoningen stad HALLE krijgen coronavaccin

Serviceflat-sfg-centrum-van-koekenbeek-1
Serviceflats Van Kiekenbeek Foto © Marc Sluys
 

Na de bewoners van de Halse woonzorgcentra krijgen ook de bewoners van de assistentiewoningen Centrum Van Koekenbeek, Ten Hove en Residentie Huiskensveld binnenkort hun coronavaccinatie. 

De bewoners van de assistentiewoningen krijgen hun eerste coronaprik op donderdag 11 maart en de tweede op donderdag 1 april.  Ze worden gevaccineerd door het vaccinteam van het woonzorgteam Zonnig Huis. Vooraf krijgen alle bewoners het bezoek van één van onze woonassistenten. Bij hen kunnen ze terecht met al hun vragen over de vaccinatie.  

 

De woonassistenten zullen de bewoners natuurlijk ook motiveren om zich te laten vaccineren.  Want voor een optimale doeltreffendheid van het vaccin zou minstens 70% à 80% van de Belgen zich best laten vaccineren. Op dat ogenblik heeft een voldoende grote groep mensen weerstand opgebouwd tegen het virus en is er sprake van groepsimmuniteit. Daardoor kan het virus ook moeilijker circuleren en verliest het zijn kracht. 

 

In ieder geval is de stad blij, dat we snel de bewoners van de assistentiewoningen kunnen vaccineren. Want het geeft hoop op een nieuw tijdperk met opnieuw meer contacten en minder angst. En daar kijkt wellicht iedereen nu al verlangend naar uit. 

 

Info: Zorg Halle | info@halle.be | 02 361 17 17 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief