Halle - Colruyt wijzigt naam van fietsketen naar Bike Republic

Halle - Colruyt wijzigt naam van fietsketen naar Bike Republic

Bikerepublic
©Colruyt Group Fiets! wordt Bike Republic
 

Fiets! wordt Bike Republic
Op 6 maart wordt Fiets!, sinds 2019 onderdeel van Colruyt Group, omgedoopt tot Bike Republic. De naamsverandering markeert een nieuwe stap in de groeistrategie van de fietsenketen in heel België.

Doorgedreven service
"De nieuw naam is tevens het startschot voor een nieuwe invulling en aankleding van de winkels. Bike Republic wil een echte “compagnon de route” zijn voor zijn klanten en zet daarom extra in op service, vakmanschap en toegankelijkheid. Dat uit zich in een groter assortiment in de winkels, maar ook online op bikerepublic.be. Verder komen er een online afspraaktool, een sizing tool en een bikefinder. En ook voor pechverhelping, onderhoud of een fietsverzekering kunnen klanten er terecht.

 “De naam Bike Republic is een weloverwogen keuze”, zegt algemeen directeur Wim Teerlynck. Bike Republic is herkenbaar, zowel voor Nederlandstaligen als Franstaligen. Bike staat voor het product, dat bij ons centraal blijft staan. Republic staat voor samenhorigheid, de community rond fietsbeleving en fietsplezier. Op die manier is Bike Republic een echte compagnon de route voor particuliere én B2B-klanten.” zo lluidt het in vaktaal.

Nieuwe winkels
De "rebranding" van de winkels zal vanaf 6 maart zichtbaar zijn. De komende weken staan twee nieuwe winkelopeningen op stapel in Dilbeek (Robert Dansaertlaan 9b) en Oudenaarde (Westerring 41). De bestaande winkel in Kuurne verhuist naar de Ringlaan. Deze drie vestigingen zijn de eerste die het nieuwe concept zullen uitdragen. Alle overige winkels komen nadien stap voor stap aan de beurt.

 Inclusief de twee nieuwe filialen telt de fietsenketen van Colruyt Group 16 verkooppunten. Bike Republic wil dat aantal de komende jaren verdubbelen en kijkt daarvoor ook naar Brussel en Wallonië. De bestaande vestigingen bevinden zich allemaal in Vlaanderen.

Bronnen: RetailDetail en Colruyt Group 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief