Coronabesmettingen in assistentiewoningen Van Koekenbeek en Huiskensveld IN HALLE

C21

Coronabesmettingen in assistentiewoningen Van Koekenbeek en Huiskensveld IN HALLE

Huiskenveld
Coronabesmettingen in assistentiewoningen Van Koekenbeek en Huiskensveld. Foto © Marc Sluys
 

In Halle zijn in twee residenties met assistentiewoningen 8 besmettingen met covid-19 vastgesteld. Als gevolg hiervan neemt de stad extra voorzorgsmaatregelen.  

Extra maatregelen voor bewoners en bezoekers

Centrum Van Koekenbeek en Residentie Huiskensveld zijn beide gelegen op de zorgcampus van Halle aan de August Demaeghtlaan. Maandag werden beide residenties uit voorzorg gesloten nadat bij één van de bewoners een besmetting met het coronavirus werd vastgesteld. Om een volledig beeld te krijgen van de situatie,  werden alle bewoners en ook alle personeelsleden getest. Bij de medewerkers testte niemand positief maar bij 8 bewoners werd dus wel een coronabesmetting vastgesteld. Het merendeel vertoont slechts lichte symptomen. Eén bewoner werd wel overgebracht naar het ziekenhuis maar stelt het voorlopig goed.  

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen wordt het draaiboek van de Vlaamse Taskforce COVID-19 gevolgd. Dit betekent dat er bijkomende voorzorgsmaatregelen genomen worden. 

Alle bezoek aan de assistentiewoningen wordt tot nader order opgeschort. 

De bewoners die positief hebben getest, verblijven 14 dagen in isolatie op hun kamer. Tot ze een tweede negatieve test kunnen voorleggen, blijven ze in quarantaine. 

Aan alle andere bewoners wordt gevraagd om zoveel mogelijk in hun woning te blijven en alle contacten met medebewoners zoveel mogelijk te beperken.

Uiteraard worden alle bewoners, hun familieleden en het personeel regelmatig op de hoogte gehouden van de verdere evolutie. 

Agentschap Zorg en Gezondheid bekijkt vaccinatie-strategie

In tegenstelling tot de bewoners van het aanpalende woonzorgcentrum Zonnig Huis zijn de bewoners van Residentie Huiskensveld en Centrum Van Koekenbeek nog niet ingeënt. Zij zouden hun eerste coronaprik krijgen op donderdag 11 maart en de tweede op  donderdag 1 april. De mogelijkheid om deze timing aan te houden, wordt  momenteel nog onderzocht in functie van het aantal besmettingen in beide residenties. Het is het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid dat bekijkt of de voorziene sessies toch kunnen plaatsvinden. In de meeste residenties waar een corona-uitbraak plaatsvond net voor een vaccinatieronde, werden de geplande inentingen echter uitgesteld. Op zondag 7 maart worden daarom opnieuw alle bewoners en personeelsleden getest om te bekijken of de situatie gunstig geëvolueerd is. 

Via www.halle.be houden we u op de hoogte van alle updates. 

Info: Integrale veiligheid | noodplanning@halle.be | T 02 365 97 15

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief