Allemaal Hallenaren in foto's

C21

Allemaal Hallenaren in foto's

Img_5524
 

Niemand vecht alleen tegen de coronapandemie. Ook niet in Halle. Om dat aan iedereen duidelijk te maken, organiseert CC ‘t Vondel een unieke campagne. Op affiches en een website zijn verschillende Hallenaren te zien. Van jong tot oud. Met een klein tekstje of een citaat erbij. Daarbovenop maakte Lieve Blancquaert de portretten.

Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert slaagt erin een groot publiek te bereiken. Via tv-reeksen, boeken en tentoonstellingen van haar foto’s schetst ze een beeld van de mens. 

Wat sprak je aan in dit project?
Lieve Blancquaert: Het is een fijn idee om mensen die allemaal samenleven op hetzelfde stuk grond, die elkaar al heel lang niet kunnen zien en aanraken. Toch naar elkaar te laten kijken. Ik maakte een grote reeks portretten van heel veel mensen, allemaal Hallenaren.  Alle soorten mensen, culturen, leeftijden, sociale klassen,…. Ik vind het mooi dat je iemand kan tegenkomen in de stad, in de bushokjes, op de website en zo toch in elkaars ogen kan kijken.” 

Hoe was het om de Hallenaren te fotograferen?
Lieve Blancquaert: Wat me opviel is dat de Hallenaar zeer fier is op Halle. Ook Hallenaren die enkele jaren geleden als vluchteling hier zijn aangekomen spreken vol lof over hun stad. Het waren stuk voor stuk mooie warme ontmoetingen.

Wat vind je van het resultaat? 
Lieve Blancquaert: Ik ben zeer tevreden over het resultaat. De combinatie van de tekst en de portretten hebben me echt ontroerd en ik ben ervan overtuigd dat ze de Hallenaren met elkaar zullen verbinden in deze tijden van afstand.

Welke emoties roepen de beelden bij je op?
Lieve Blancquaert: Hoop, troost en verbondenheid,…. Je staat er niet alleen voor, de boodschappen van de Hallenaren tonen aan dat andere ook met dezelfde gedachten zitten. Het kan therapeutisch werken.  

Waar kan je de portretten bekijken? 

Via www.vondel.be/allemaalhallenaren

Vanaf 10 april in verschillende bushokjes in de stad. 

Op 17/4 & 18/4 kan je de foto’s in een expo bekijken per bubbel en per tijdslot (Beperkte plaatsen = inschrijven hiervoor kan vanaf 5 april via:  www.vondel.be/allemaalhallenaren)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief