Jeugdvereniging voor sterrenkunde in HALLE Voor jongeren met een interesse in wetenschap en technologie.

C21

Jeugdvereniging voor sterrenkunde in HALLE Voor jongeren met een interesse in wetenschap en technologie.

172672368_241336661052624_4712549184167785642_n
 

In Halle is er sinds oktober 2020 een nieuwe jeugdvereniging actief die zich focust op wetenschap en technologie. JVS Hyperion richt zich specifiek op jongeren tussen 9 en 25 jaar die naast sport en spel ook een intellectuele uitdaging willen in hun vrije tijd. Sterrenkunde staat hierin centraal, maar ook aanverwante wetenschappen en technologie kwamen reeds aan bod tijdens de vorige online bijeenkomsten. 

“We hebben een moeilijke periode gekozen om te beginnen met onze jeugdvereniging, maar de alternatieve (online) activiteiten kennen toch succes.”, zegt Maxime Deryck, voorzitter van JVS Hyperion. “We hopen volgend schooljaar echt van start te kunnen gaan met fysieke bijeenkomsten waar uiteraard meer interactie mogelijk is.” Desondanks staat er op zondag 16 mei nog een - hopelijk laatste - online activiteit op het programma met als onderwerp buitenaards leven. 

Volgend schooljaar zullen leden dan kunnen genieten van grote spelen (in thema), interessante voordrachten en fascinerende experimenten. Uiteraard hoort het waarnemen van de sterrenhemel ook tot de mogelijkheden en dat maakt deze jeugdvereniging uniek. Meer informatie vind je op onze Facebookpagina (@JVSHyperion) of op de website van de Vereniging voor Sterrenkunde (www.vvs.be). 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief