Sensoren shop&go-parkeerplaatsen in werking in HALLE

C21

Sensoren shop&go-parkeerplaatsen in werking in HALLE

177002698_2889091884641463_1682757038441083883_n
 

Vanaf woensdag 21 april treden de sensoren van de shop & go-parkeerplaatsen in het stadscentrum in werking. Gratis parkeren op die plaatsen kan gedurende maximaal 30 minuten.

Halle rolde begin januari z’n nieuwe parkeerbeleid uit. Dat moet zorgen voor een vlottere mobiliteit en meer parkeergelegenheid voor wie in onze stad werkt, woont, winkelt of geniet. Voortaan is het stadscentrum ingedeeld in twee blauwe zones met parkeerschijf en drie betaalzones met digitale parkeermeters. Op een aantal plaatsen in het centrum en op Sint-Rochus, zijn er in totaal 47 shop & go-parkeerplaatsen. Die zijn bedoeld voor wie een snelle boodschap wil doen bij z’n lokale handelaar.

Hoe werkt het?
Een shop & go-parkeerplaats herken je aan het verkeersbord en het rode parkeervak op de grond. Momenteel zijn de verfwerken aan die plaatsen bezig. Ten laatste begin volgende week zullen alle shop & go-plaatsen in een rood jasje zitten. In het parkeervak zit een sensor. Op zo’n shop & go- parkeerplaats mag je maximaal een half uur gratis parkeren van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18 uur. Na 18 uur en voor 9 uur en op zon- en feestdagen mag je hier voor onbeperkte tijd gratis parkeren. De intelligente sensoren registreren je parkeerduur. Je hoeft op de shop & go-plaatsen dus geen ticket te nemen of parkeerschijf te plaatsen. Het aantal keer dat je een shop & go-plaats gebruikt, is onbeperkt. Moet je op verschillende plaatsen in de stad een boodschap doen? Dan mag je telkens gebruik maken van een shop & go-plaats. Zolang je maar bij elke parkeerbeurt maximaal 30 minuten blijft staan.

Om iedereen de gelegenheid te geven om te wennen aan het systeem, voeren we een sensibiliseringsperiode in. Wie de komende week langer dan 30 minuten op een shop & go-plaats staat, zal een flyer onder de ruitenwisser krijgen waarin alles nog eens duidelijk wordt uitgelegd. Vanaf 29 april gaat het parkeerbedrijf over tot retributies (€ 40) voor langparkeerders.

Voor wie geldt het?
De gratis parkeertijd op zo’n shop & go-plaats is beperkt tot 30 minuten, van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18 uur. De beperking van 30 minuten geldt voor iedereen, dus ook voor wie een bewonerskaart, parkeerabonnement, Hallekaart of een parkeerkaart voor personen met een handicap heeft. Op die manier kunnen we zo veel mogelijk mensen de kans geven om hun auto vlak bij de handelszaken gratis te parkeren voor een snelle boodschap.

Waar je onze shop & go-parkeerplaatsen vindt, ontdek je op www.halle.be/menu/mobiliteit-en- wegenwerken/parkeren/shop-go-plaatsen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief