Week van de markt ook in HALLE

C21

Week van de markt ook in HALLE

177002698_2889091884641463_1682757038441083883_n
 

Van 28 juni tot 4 juli neemt Halle deel aan de ‘Week van de markt’. Samen met de provincie Vlaams-Brabant, de Marktbond, Straffe Streek en de Korte Keten willen we met deze actie het lokaal winkelen op de markt promoten.

 

Op de markt kan je producten kopen die door lokale handelaars met veel zorg voor jou zijn uitgekozen. Naar de markt gaan is ook gewoon gezellig. Hoe vaak loop je niet een bekende tegen het lijf? Even kletsen, achteraf een terrasje, … het hoort er allemaal bij. 

 

Maar er is meer! Op de markt kopen is ook duurzaam kopen. Want het zijn meestal producten van eigen bodem waar weinig vervuilend transport aan te pas is gekomen. Wie zijn inkopen op de markt doet, verkleint dus zonder veel moeite zijn ecologische voetafdruk. Vaak zijn het ook eerlijke producten en krijgt de producent ook een meer eerlijke prijs. Dat is het voordeel natuurlijk van de korte keten. 

 

Kom naar de markt op 1 of 3 juli en win 

Donderdag 1 juli en zaterdag 3 juli is het markt in Halle. Bij elke aankoop bij een deelnemende markthandelaar krijg je 1 invulbon. Vul je gegevens in en deponeer het in een box op de markt. Zo maak je kans op een zalig weekendje weg of tal van andere leuke prijzen. Jij komt toch ook?

 

Bezoekers markt Halle met 10% gestegen

De wekelijkse markten in Halle winnen trouwens aan populariteit. Het gemiddelde aantal bezoekers steeg de voorbije maanden met iets meer dan 10%. De cijfers zijn weliswaar weersafhankelijk. En goed weer zorgt uiteraard voor meer bezoekers dan bij regenachtige dagen. 

 

De vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer, de shuttlesbus die de stad elke donderdag en zaterdag inzet en de vele parkeermogelijkheden vlakbij hebben daar ongetwijfeld toe bijgedragen. Maar vooral de glimlach van onze marktkramers, hun enthousiasme en kwaliteitsvolle producten, zorgen ervoor dat de markten het nog steeds goed doen. 

 

Laat ons dus hopen op mooi weer en kom allemaal, op een coronaveilige manier, naar de markt! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief