Halle - Eerste deel waterspeeltuin al beschikbaar tijdens de zomer

C21

Halle - Eerste deel waterspeeltuin al beschikbaar tijdens de zomer

Img_3100
©roger swalens Waterspeeltuin deel 1 is afgewerkt aan molens Dedobbeleer - Sportoase Graankaai
 

 

 

"Op het plein naast het stedelijk zwembad Hallebad is het al weken behoorlijk druk. Hier bouwt de stad een heuse waterspeeltuin. Dat was één van de winnende ideeën van onze actie ‘Idee zkt stad’. Nog niet alles is al klaar. Maar toch kunnen de kinderen deze zomer reeds verkoeling zoeken in het eerste afgewerkte deel van dit nieuwe waterparadijs."

 Halle telt vandaag al ruim 30 speeltuinen. Maar wat nog ontbrak was een heuse waterspeeltuin. Het voorstel werd gelanceerd door enkele ouders tijdens de actie ‘Idee zoekt Stad’. Enkele weken geleden startten de werken voor de beloofde waterspeeltuin.

 De waterspeeltuin bestaat uit twee grote delen: een deel met speeltoestellen. Dat is intussen geplaatst. En dit najaar volgt het tweede deel met waterfonteinen en een ligweide. De waterspeeltuin is dus nog volop in opbouw. Maar intussen kan iedereen deze zomer wel al verkoeling opzoeken in het reeds afgewerkte deel.

 Hier kunnen kinderen spetteren en spatteren tussen de verschillende waterspeeltoestellen zoals een waterrad, watervalletjes, sluizen en dammen. De speeltoestellen bevoorraden zich met regenwater dat via twee waterputten en een circulair systeem voortdurend in beweging blijft.

 Een infobord ter plaatse geeft meer uitleg over het project en de timing.

 Een weloverwogen locatie

"De waterspeeltuin ligt aan de Graankaai. Door de centrale ligging maken we de speeltuin zo bereikbaar mogelijk voor alle Halse kinderen. Ook de ligging naast het zwembad, vlakbij het kanaal en in de buurt van de Zenne legt een mooie link met water en waterbeleving." aldus het schepencollege van de stad.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2021
roger swalens
roger swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief