Coronabesmetting op speelplein Joepie HALLE

C21

Coronabesmetting op speelplein Joepie HALLE

Joepie_-1
 

De stad Halle heeft noodgedwongen een bubbel van de speelpleinwerking Joepie stopgezet nadat één van de monitoren positief testte op het coronavirus. Voor de andere deelnemers is er geen gevaar omdat zowel kinderen als animatoren in aparte bubbels spelen.

Spelen in bubbels

Er is voorlopig geen reden tot paniek. Want de dienst Kinderen en Jongeren heeft alles in het werk gesteld om de speelpleinwerking zo veilig mogelijk te organiseren. Zo worden de kinderen, conform de voorziene veiligheidsmaatregelen, opgedeeld in bubbels van maximum 60 personen. Elke bubbel heeft zijn eigen speelterrein, binnenruimte of toiletten. Tijdens de speelpleinwerking verloopt alles dus strikt gescheiden.

Om dit ook voor de kinderen duidelijk te maken wordt er gewerkt met kleuren. Iedere bubbel heeft dus zijn eigen kleur. Zo weten ook de allerkleinsten waar ze mogen spelen of naar het toilet kunnen gaan. Die kleurencodes worden trouwens zeer goed opgevolgd.  

Betrokken bubbel onmiddellijk gesloten 

Uiteraard worden de bekende veiligheidsmaatregelen (afstand houden, mondmasker dragen, regelmatig handen wassen, thuis blijven als je ziek bent, …) maximaal opgevolgd op het speelplein. Ook het spelmateriaal wordt regelmatig ontsmet. We vermoeden dus dat de impact van deze besmetting beperkt blijft. Van zodra we op de hoogte werden gesteld van de besmetting, werd de bubbel waar de animator deel van uitmaakte, onmiddellijk gesloten. Dit om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 

Alle ouders werden woensdagmiddag individueel op de hoogte gebracht. Ze kregen meer uitleg bij de coronabesmetting en over de maatregelen die ze moeten volgen. Zo moeten de kinderen uit de besmette bubbel 7 dagen in quarantaine. Voorts moeten ze hun huisarts contacteren en een coronatest uitvoeren op de eerste en laatste dag van hun quarantaine. Alle ouders krijgen het inschrijvingsgeld voor de rest van de week terugbetaald.

Voor de animatoren en de kinderen uit de niet-besmette bubbels zijn er geen bijkomende maatregelen nodig. Zij mogen dus zonder problemen naar het speelplein komen. Maar uiteraard vragen we iedereen om waakzaam te zijn. Want de besmetting toont aan dat het coronavirus nog lang niet bedwongen is. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief