Ook wateroverlast in HALLE, hulpdiensten blijven ter plaatse

C21

Ook wateroverlast in HALLE, hulpdiensten blijven ter plaatse

Wateroverlast_halle_
Ook wateroverlast in Halle. Foto Hilde Debontridder
 

Ook Halle kreeg vandaag aardig wat neerslag te verwerken, waardoor verschillende straten en woningen onder water liepen. De stad volgt de situatie nauwgezet op. De hulpdiensten zijn nog steeds ter plaatse om te helpen waar nodig. 

 

Ook in Halle viel de voorbije uren heel wat neerslag: zo’n 70 l/m². De lokale veiligheidscel van de stad, waarin ook alle hulpdiensten vertegenwoordigd zijn, is vandaag dan ook meerdere malen samengekomen om de toestand in onze stad op te volgen en te evalueren. 

Vanmiddag werd er onder meer wateroverlast gemeld in de omgeving van de Haagstraat, Mierenberg, Blekerijstraat, Bremstraat, Trompstraat, de Kasteelbrakelsesteenweg, Kluisbos, Nachtegaalstraat en de Bleukenstraat. Ook de avondspits op de A8 ondervond heel wat hinder door wateroverlast. 

Vanavond kreeg de brandweer ook verschillende meldingen vanuit het centrum van de stad. Even werd gevreesd voor grote wateroverlast in de Basiliekstraat, die traditioneel een zeer kritiek punt is bij hevige regenval. Verschillende kelders liepen er onder maar echt grote problemen zijn hier voorlopig uitgebleven. Behalve dan aan de hoek van de Bergensesteenweg en de Basiliekstraat, die onder water staat. Uit voorzorg werden de winkels wel afgeschermd met waterschotten en zandzakjes. 

 

Het waterpeil van de verschillende waterlopen wordt ook de volgende uren nauwlettend in de gaten gehouden en gemonitord door de stad, de hulpdiensten en de Provinciale crisiscel. Het waterpeil is nog steeds onder controle. Maar in de loop van de avond bereikte het water door de aanhoudende neerslag zeer hoge standen in onder meer de Groebegracht, de Zenne en het kanaal naar Charleroi. De Groebegracht is zelfs buiten haar oevers getreden, waardoor verschillende garages zijn ondergelopen. Ook heel wat wachtbekkens zijn verzadigd. 

 

Brandweer, politie en de stadsdiensten zijn nog steeds met verschillende ploegen ter plaatse om hulp te bieden waar nodig. De stadsdiensten bedelen zandzakjes op de kritieke plaatsen om zoveel mogelijk huizen te vrijwaren. Wie nood heeft aan zandzakken, contacteert best 1722. 

De stad wenst de getroffen inwoners alvast veel moed in deze ongetwijfeld moeilijke momenten. Wees solidair met wie getroffen is. Help je buren, vrienden en familie in deze moeilijke periode. Ook willen we de hulpdiensten bedanken voor de geleverde inspanningen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2021
Marc Sluys
Hilde Debontridder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief